Θέματα ψυχολογίας

Δοκίμασε το παρακάτω τεστ: Τα χρώματα αποκαλύπτουν ποιον έχεις στο μυαλό σου

Κάνε το τεστ των χρωμάτων και ξεκλείδωσε τα μυστικά της παλέτας…

Το χρώμα αναμφισβήτητα ασκεί επιρροή στα συναισθήματα αλλά και τη διάθεσή μας, διαδραματίζοντας τεράστιο ρόλο στην καθημερινότητα μας. 

Τι δείχνει όμως άραγε η παλέτα των χρωμάτων για τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας; Κάνε ένα σύντομο, παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο τεστάκι για να το ανακαλύψεις…:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιστοιχήσεις ένα πρόσωπο, το πρώτο που θα σκεφτείς, σε κάθε ένα από τα χρώματα που θα σου απαριθμήσουμε.

Προσοχή όμως!  Σε κάθε χρώμα μπορείς να αντιστοιχήσεις ένα μόνο άτομο και διαφορετικό κάθε φορά ενώ είναι πολύ σημαντικό να γράψεις το πρώτο πρόσωπο που σου έρχεται στο μυαλό δίχως δεύτερες σκέψεις.

Ποιόν σκέφτεσαι όταν στο μυαλό σου έχεις το χρώμα… – Κόκκινο – Μπλε – Κίτρινο – Πράσινο – Πορτοκαλί

Αν έχεις ήδη καταλήξει στην αντιστοίχηση προσώπων – χρωμάτων, πάμε πιο κάτω για να δεις την ανάλυση των απαντήσεών σου.

Ανάλυση των απαντήσεών σου 

– Κόκκινο: Μάλλον ο άνθρωπος αυτός σου έχει κλέψει την καρδούλα. Ο έρωτας βροντοφωνάζει απο μακριά. Αν πάλι, πρόκειται για άτομο συγκενικό ή φιλικό τότε η αγάπη σου γι΄αυτό το πρόσωπο είναι αδιαμφισβήτητη.

– Μπλε: Η σχέση σου με αυτό το άτομο, όποια κι αν είναι αυτή, ερωτική, φιλική, συγγενική ή επαγγελματική σίγουρα είναι ταραχώδης.

– Κίτρινο: Είναι η καλή νεράιδα που βρίσκεται πάντα δίπλα σου όποτε τη χρειαστείς. Νοιάζεται για εσένα και σε αγαπάει κι αυτό εσύ το αναγνωρίζεις.

-Πράσινο: Είναι ένας άνθρωπος που σε έχει σημαδέψει και θα τον θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Σώστά;

– Πορτοκαλί: Μήπως στο χρωματάκι αυτό έβαλες την κολλητούλα, τη μαμά ή την αδελφή; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου προφανώς και θεωρείς το συγκεκριμένο άτομο ως τον πιο έμπιστο και πραγματικό φίλο που ποτέ δε θα σε προδώσει.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο