Βιβλίο

Δύο γατούλες δημιουργούν δύο υπέροχα βιβλία!

Για πού το ‘βαλες, Βίκτορ;

Μια γάτα κι ένα ποντίκι σε χιουμοριστικές περιπέτειες

 

 

Ο Βίκτορ, ο ποντικούλης, ξεκινάει τη βόλτα του. Στην κουζίνα, στο μπάνιο, στη βιβλιοθήκη… Άραγε, έχει καταλάβει ότι ο Γάτος τον ακολουθεί; Ο Γάτος σχεδιάζει, κρύβεται, επιτίθεται… Προσπαθεί να τον πιάσει… Θα καταφέρει ο Βίκτορ να γυρίσει έγκαιρα πίσω στο σπιτάκι του για το δείπνο;

Η ιστορία του Βίκτορ ή του Γάτου, με γλώσσα απλή και κατάλληλη για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, τα ενθαρρύνει να κάνουν προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί και προσφέρεται για καθοδηγούμενες ή ομαδικές αναγνώσεις.

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Τσάτσου-Νικολούλη Σοφία κοντεύει τα πενήντα και τα µισά χρόνια της ζωής της τα έχει περάσει δίπλα στα παιδιά, µαθαίνοντάς τα γράµµατα, αριθµούς, λέξεις, ιστορίες. Ειδικά τις τελευταίες τις λατρεύει! Διαβάζει διαρκώς κάθε λογής ιστορίες και µετά προσπαθεί πολύ να γράψει και η ίδια τις δικές της. Οι διδακτορικές σπουδές της στη δηµιουργική γραφή είναι αλήθεια πως ξεκλείδωσαν τη σκέψη της κι έδωσαν φτερά στη φαντασία της. Στο πανεπιστήµιο, όποτε της δίνεται η ευκαιρία πηγαίνει κι εκεί, µαθαίνει στα µεγάλα παιδιά -ή, καλύτερα, στους µεγάλους που αισθάνονται παιδιά- διάφορους τρόπους να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και ιδέες για το πώς µπορούν να γράψουν τα δικά τους ευφάνταστα κείµενα. Ο Βίκτορ είναι η τέταρτη συγγραφική της προσπάθεια…

 

 

 

Πολύφημος, ο γατούλης που δεν χαμπάριαζε από μη και όχι

Οι περιπέτειες ενός γάτου που μιλάει για τη ζωή του… ή τουλάχιστον τη μία από τις επτά!

Ένας κατεργάρης γάτος γράφει τη δική του ιστορία μέσα από ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο!

Απρίλης µήνας και εγώ χτυπηµένος από αυτοκίνητο και πεταµένος δίπλα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών µε τραύµατα πολλά και κρεµασµένο το ένα µάτι… αργοπεθαίνω… Σώζοµαι από θαύµα ή καλύτερα από… άνθρωπο, αν και ποτέ δεν χώνεψα τον κτηνίατρό µου.

Δεν περάσαµε και λίγα τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα…

Έκτοτε δηµιούργησα πολλά προβλήµατα στους γύρω µου που συνέχεια µε µαλώνουν, αλλά ξέρω ότι προσποιούνται. Για κάποιο λόγο ό,τι και να κάνω µε αγαπούν. Γι’ αυτό και τους εκµεταλλεύοµαι τελείως. Ο εγωισµός µου και το ασταθές ταµπεραµέντο µου µε οδήγησαν ξανά στον δρόµο. Μακριά από τη ζεστασιά του σπιτιού αντιµετώπισα πολλά προβλήµατα επιβίωσης. Αποµακρύνθηκα ο απερίσκεπτος και έπεσα από ψηλά, ένας χαµένος στην πολύβουη πόλη. Ευτυχώς µε έσωσαν κάτι φίλοι, αδέσποτοι. Ας είναι καλά.

Είµαι ένας τετράποδος µπελάς! Δύσκολα κάνω φιλίες, αντιπαθώ τους ξένους και ζηλεύω τροµερά. Ααα! Είµαι και επιρρεπής σε αταξίες και σε ζαβολιές. Γι’ αυτό και πολλές φορές πληρώνω τις επιλογές µου. Είµαι επίσης λιγάκι αντικοινωνικός και κάνω διάφορες µαγκιές, αλλά κατά βάθος φοβάµαι και τη σκιά µου.

Δεν µπορώ να υπακούσω σε µη και όχι. Δεν γίνεται! Δεν το ’χω!

Είµαι ο Πόλυς (Πολύφηµος) και αυτή είναι η ιστορία µου…

Ο Πολύφημος δεν είναι σαν όλους τους γάτους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Έχοντας επιβιώσει από πολλά δεινά, έχοντας αντιμετωπίσει στα ίσια τον θάνατο (βγαίνοντας νικητής!), εξιστορεί τις περιπέτειές του και αποκαλύπτει το αδάμαστο πνεύμα του!

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Αδιόριστος εκπαιδευτικός τετραετούς φοίτησης, νηπιαγωγός από τα πάλαι  ποτέ προκάτ του ΑΠΘ. Προικισµένος µε εµπειρίες από δεκαέξι άσχετα µε την ειδικότητα επαγγέλµατα, πολύ σχετικά όµως µε τους νόµους της αγοράς και του εµπορίου. Συνιδιοκτήτης δύο υπέροχων βιβλιοχαρτοπωλείων.

Διευθυντής πωλήσεων, δηµόσιες σχέσεις, οικονοµική διαχείριση και καθηµερινή επαφή µε πελάτες και προµηθευτές. Γράφω κυρίως µικρά διηγήµατα βγαλµένα από τον καθηµερινό ανθρώπινο µόχθο, ευθυµογραφήµατα για να αντέξω τα ελληνικά δρώµενα και παιδικά παραµύθια για τους µικρούς µου φίλους.

Έχω εκδώσει τα ακόλουθα βιβλία:

«Το τέλος των Μπουσµπούσηδων» (4+), «Μια Ιστορία σκέτο παραµύθι και ένα σόφισµα όλο ποίηση» (10+), «Ο Ρ-20 και τα δώρα της Πρωτοχρονιάς» (4+), «Έχουµε ξεφύγει εντελώς» (16+), και πιο πρόσφατα το «Μικρές ανθρώπων ιστορίες» (16+).

Λατρεύω τα ταξίδια που αργότερα τα µετουσιώνω σε φωτογραφίες, βίντεο και λεκτικές αποτυπώσεις. Μουσική, αθλητισµός, σκάκι στον λιγοστό χρόνο που διαθέτω. Τον υπόλοιπο χρόνο µου τον µοιράζοµαι µε την καλλιτεχνικής φύσης κόρη µου και τη νηπιαγωγό σύζυγό µου.

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Patras Half Marathon – Μηνύματα υγείας, άθλησης και ζωής στην ημερίδα “Τρέξιμο και υγεία”

Καμία Θέση Κενή: Η ετήσια Βραδιά του Ευχαριστώ του Make-A-Wish Ελλάδος δεν είχε… κενά!

Μετάβαση στο περιεχόμενο