Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Έφηβοι και Εκλογές! Ο Γιώργος Παππάς απαντά σε όσα σκέφτονται οι νέοι για τις εκλογές!

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub 

Ο Γιώργος Παππάς, είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος 

Στη συνέντευξη αυτή, απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τους έφηβους και τις εκλογές. Ξεκινώντας με το βασικότερο θέματα που συζητούν οι έφηβοι για τις εκλογές και νομίζουν ότι η αποχή είναι η λύση!

Γ.Π.: Η αποχή αντικατοπτρίζει την απογοήτευση των νέων και τη μειωμένη διάθεσή τους να προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση, διότι νιώθουν πως απέναντί τους υπάρχει μια κατάσταση αδιέξοδη και ένα status quo πολύ ισχυρό. Δηλώνει μεν μια άποψη απόρριψης της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία όμως μένει ημιτελής διότι δεν περνάει στο στάδιο της ενεργητικής αντίδρασης και αποβαίνει ατελέσφορη.

Με ποια κριτήρια ψηφίζουν οι νέοι;

Γ.Π: Τα κριτήρια των νέων πρέπει να πηγάζουν από καθαρή σκέψη και όχι από αρνητισμό ή έντονα συναισθήματα. Έχουμε δει στο παρελθόν να ψηφίζουν συμπαγείς μάζες της νεολαίας εμφορούμενες από το αίσθημα του θυμού και της οργής. Η πορεία όμως από την οργή στην απογοήτευση είναι συνήθως προδιαγεγραμμένη. Άρα τα κριτήρια πρέπει να είναι με βάση το ποια πολιτικά κόμματα έχουν πρόταση απλή και κατανοητή, η οποία να απαντά επί της ουσίας στις ανησυχίες τους.

Επηρεάζονται από την οικογένεια και τους φίλους; Τι πρέπει να συζητήσουν με τους γονείς τους πριν ψηφίσουν;

Γ.Π.: Αναμφίβολα, στην Ελλάδα έχουμε δει πως η ψήφος είναι συχνά οικογενειακή παράδοση. Συχνά απορούμε όταν ακούμε ότι ένα παιδί ψηφίζει κάτι διαφορετικό από τους γονείς του, κάτι που όμως θα έπρεπε να θεωρείται φυσιολογικό. Οι γονείς οφείλουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους με ειλικρίνεια και να τα αφήσουν να επιλέξουν την πολιτική τους κατεύθυνση.

Γιατί πρέπει να ψηφίσουν;

Γ.Π.: Επειδή έχω διδάξει αρκετά χρόνια στην τεχνολογική και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, λέω στους εφήβους ότι πρέπει να ψηφίσουν και να δουν τη ψήφο ως το πρώτο βήμα ενεργούς ενασχόλησης με τα κοινά. Η συμμετοχή αυξάνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί πολίτες συγκροτημένους και υπεύθυνους.

Η συνέντευξη μου, δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  στη στήλη μου “Ξέρω τι θέλει ένα παιδί” σε συνεργασία με το www.juniorsclub.gr, όπου παρουσιάζονται κάθε Σάββατο, θέματα για παιδιά, εφήβους και γονείς. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για κάποιο θέμα ή κάποια συνέντευξη, στείλτε μήνυμα στο email: info@juniorsclub.gr

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Οι έφηβοι ψηφίζουν: Έχουν άποψη, θέση και γνώση! Συνέντευξη με την 17χρονη Ραφαηλία Μυστακίδη – Βέργη

Μετάβαση στο περιεχόμενο