Εκδηλώσεις Μωρό - Παιδί

Με επιτυχία η εκδήλωση «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί»

Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» του δικτύου σχολικών μονάδων στα Παλαιά Σφαγεία.

Με επιτυχία η εκδήλωση «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί»

Πλημμύρισε από παιδικές φωνές χαράς, πλατιά χαμόγελα και ξεχωριστές στιγμές παιδικής δημιουργίας ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων το πρωί της Πέμπτης 23 ης Μαϊου κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης του Δικτύου σχολικών μονάδων με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», που διοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Στο δίκτυο συμμετείχαν 714 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και 60 εκπαιδευτικοί από συνολικά 25 Σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας. Συγκεκριμένα:

Στην κατάμεστη από παιδιά και ενήλικες κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων (αίθουσα Καρναβαλιού-Κ6) οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Νηπιαγωγεία: 1 ο Ρίου, Ψαθόπυργου, Αγ. Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Αράξου, Σαγεΐκων, 2ο, 7ο, 22ο, 28ο, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 34ο, 35 ο , 39ο, 43ο, 45ο, 47ο, 59ο Δημ. Σχ. Πατρών, 1 ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Πειραματικό Δημ. Σχολείο Πατρών, Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Λεοντίου, Δημοτικό Σχολείο Λάππα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, συναντήθηκαν στην τελική εκδήλωση παρουσιάζοντας μέσα από κατασκευές, θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά.

Θέματα της εκδήλωσης «Εγώ κι Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί»

Κυρίαρχα θέματα και επίκεντρο της εκδήλωσης αποτέλεσαν η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η Πρόεδρος Ήρα Κουρή τόνισε τη λέξη δίκτυο που αναφέρεται στον τίτλο της εκδήλωσης και είναι συνώνυμο στο «Μαζί», σε αυτή την απαραίτητη συνθήκη της συνεργασίας που έφερε τα παιδιά κοντά και οδήγησε στη μεγάλη επιτυχία της δράσης όλης της χρονιάς αλλά και της τελικής εκδήλωσης, της μεγάλης αυτής γιορτής των παιδιών. Το Εγώ γίνεται Εμείς μέσα από το Μαζί και ευθύνεται για όλα τα σπουδαία που τα παιδιά μας προσφέρουν. Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους συντελεστές του δικτύου σχολικών μονάδων, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή των εργαζόμενων της Δομής Προώθησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων που προσφέρουν τα μέγιστα για τη λειτουργία και τις εκδηλώσεις του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους ή εργαζομένους έως 1.000 ευρώ – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο