Απόψεις Προτεινόμενο

Ελένη Βασιλοπούλου: “Ένα παιδί κοιμάται στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου” – Ποιόν αφορά όμως;

ELENAαπό την Ελένη Βασιλοπούλου, Δημοσιογράφο @elena_juniorsclub

Καταφύγιο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, έχει βρει ένας νέος μετανάστης (με την πρώτη ματιά δεν τον κάνεις πάνω από 16-17 ετών), ο οποίος τις τελευταίες μέρες φαίνεται πώς ζει “αόρατος” ανάμεσα μας. 

Στην καρδιά της Πάτρας, εκεί όπου χιλιάδες Πατρινοί, φοιτητές και επισκέπτες κάνουν την βόλτα τους, υπάρχει ένας άνθρωπος που κοιμάται στο δρόμο. Τον προσπερνούν γιατί πλέον είναι συνηθισμένη, ίσως και ενοχλητική για μερικούς, η εικόνα του.

Το πρόσωπο του μαρτυρά την ταλαιπωρία, την θλίψη, την εξαθλίωση, τον πόνο… Ποιον αφορά όμως; 

patra3-juniorsclub.gr

Με κοίταξε φοβισμένος κι΄εγώ του είπα:“Εδώ κοιμάσαι; Πεινάς;” Δεν με κατάλαβε… το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η φωτογραφική μου κάμερα να μην καταγράψει το πρόσωπο του. “Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να σε βγάλω φωτογραφία. Μη φοβάσαι.”

patra-juniorsclub2.gr

Το “σπιτικό” του, στην άκρη του πεζοδρόμου επί της Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, δίπλα εμπορικά καταστήματα, απέναντι ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της πόλης και εκείνος  εκεί… Αλλά ποιόν αφορά; 

patra3-juniorsclub

Ένα χαρτόκουτο, ένα μπουφάν, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα κόκκινο τζόκεϊ καπέλο…Αυτά είναι όλα τα υπάρχοντά του… Αλλά ποιον αφορά;

…Όσες φορές κι΄αν ρωτήσω “Ποιον αφορά;” Η απάντηση είναι ίδια… Θα παραμείνει εκεί, μέχρι να τον μαζέψει το αλλοδαπών και έπειτα… ΌΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ! 

 

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο