Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Ένα μικρό αγόρι παρακαλούσε τη μητέρα του να το αφήσει να πεθάνει. Για τον λόγο…

Πόσο συγκινητικό!

Ο μικρός Τσεν Χιαοτιάν ήταν μόλις 5 ετών όταν οι γιατροί εντόπισαν έναν θανατηφόρο όγκο στον εγκέφαλό του. Δυστυχώς όμως οι άσχημες ειδήσεις δεν θα σταματούσαν εκεί για την οικογένεια του Τσεν. Μόλις λίγους μήνες αργότερα η μητέρα του, η Ζου, διαγνώστηκε με νεφρική νόσο.

16

Για δύο χρόνια, μητέρα και παιδί, αγωνίστηκαν σκληρά για να νικήσουν τις ασθένειες τους. Δυστυχώς όμως όπως αποδείχθηκε, η προσπάθεια τους τους ποτέ δε θα μπορούσε να είναι αρκετή.

Μετά από ένα μικρό διάστημα ο όγκος προκάλεσε στον Τσεν την απώλεια της όρασής του και τον άφησε παράλυτο. Αλλά και η μητέρα του, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει φυσιολογικά λόγω της άσχημης κατάστασης των νεφρών της.

17

Οι γιατροί του Τσεν ήξεραν ότι ο χρόνος του στη γη, θα ήταν πολύ σύντομος. Είχαν επίσης, βεβαιωθεί ότι το νεφρό του ταίριαζε ακριβώς στη μητέρα του, που απεγνωσμένα χρειάζονταν ένα. Αλλά η μητέρα του Τσεν ούτε καν ήθελε να ακούσει αυτά που της έλεγαν οι γιατροί.

Ήταν μεσημέρι όταν ένας γιατρός είχε πάλι την ίδια συζήτηση με την μητέρα του Τσεν. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να την πείσει να σώσει την ζωή της, εξηγώντας της για ακόμη μια φορά ότι ο Τσεν δε θα ζούσε για πολλές μέρες ακόμη. Αυτό που δεν πρόσεξε όμως ο γιατρός, αλλά ούτε και η μητέρα, ήταν ότι ο Τσεν δεν κοιμόταν. Άκουσε όλη τη συζήτησή τους και όταν έφυγε ο γιατρός φώναξε την μητέρα του και την ικέτευσε να πάρει το νεφρό του.

18

Δεδομένου του ότι ο όγκος του όλο και μεγάλωνε χειροτερεύοντας την κατάστασή του, ζήτησε από την μητέρα του να τον αφήσει να φύγει για να ξεκουραστεί. Ο μικρός Τσεν είχε την ελπίδα ότι αν πεθάνει θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθεί η ζωή της μητέρας του.

19

Με δάκρυα στα μάτια και με βαριά καρδιά η μητέρα του τελικά συμφώνησε. Μια παρηγοριά της ήταν ότι για το υπόλοιπο της ζωής της θα κουβαλάει μέσα της ένα κομμάτι του γιου της.

20

Ο Τσεν απεβίωσε ειρηνικά στις 2 Απριλίου και το νεφρό του δόθηκε στη μητέρα του.

21

«Η ιατρική ομάδα πραγματοποίησε μια σύντομη στιγμή προσευχής και σιωπής για το δύστυχο παιδί πριν από τη μεταμόσχευση. Νομίζω ότι είναι σωστό να σας πω ότι υπήρχαν πολύ λίγα μάτια χωρίς δάκρυα» είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

22

Τελικά η θυσία του Τσεν, όχι μόνο έσωσε τη ζωή της μητέρας του, αλλά και τις ζωές δύο ακόμη ανθρώπων που χρειάστηκαν τα όργανα του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο