Σεξ

Έρευνα: Οι άντρες μυρίζουν την ερωτική σας διάθεση

Όσα λέει νέα έρευνα για το πώς η ερωτική σου διάθεση επηρεάζει τους άντρες γύρω σου

Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποιο σχήμα λόγου ή κάποια πονηρή έκφραση: Οι άντρες μπορούν να καταλάβουν πότε έχεις όρεξη για σεξ, μέσω της όσφρησής τους, σύμφωνα με την επιστήμη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, οι άντρες μπορούν να βρουν τη διαφορά μεταξύ των γυναικών που έχουν ερωτική διάθεση και εκείνων που δεν έχουν, και όπως μπορείς να φανταστείς, γοητεύονται περισσότερο από εκείνες που θέλουν σεξ.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η αίσθηση της όσφρησης παίζει τον δικό της ρόλο στην ερωτική διάθεση. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες μπορούν (υποσυνείδητα) να καταλάβουν πότε έχεις ωορρηξία και έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες, σε εκείνες τις ημέρες του μήνα. Άλλες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γοητεύονται από άντρες των οποίων τα γονίδια του ανοσοποιητικού είναι διαφορετικά από τα δικά τους.

Ο Δρ. Arnaud Wisman, ψυχολόγος και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας θέλησε να εξερευνήσει το κατά πόσο οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω χημικών σημάτων, όπως η μυρωδιά. Για την ολοκλήρωση της έρευνας, ο Wisman ανέλυσε 11 ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Συνέλεξε δείγματα από τη μασχάλη τους ενώ παρακολουθούσαν ταινία με ερωτικό περιεχόμενο και ένα ντοκιμαντέρ για το χτίσιμο γεφυριών.

Στη συνέχεια, ανέλυσε 24 ετεροφυλόφιλους άντρες με το να εξετάσουν τις μυρωδιές και να καταγράψουν πόσο τους άρεσε. Συνολικά, την πρώτη θέση είχαν τα δείγματα μασχάλης που συνδέονταν με τις ερωτικές ταινίες. Σε άλλα δύο πειράματα που έκανε συμπληρωματικά, κατέληξε στο ότι οι άντρες διεγείρονταν από τον ιδρώτα των γυναικών που είχαν ήδη ερωτική διάθεση. Συνεπώς, η ερωτική τους επιθυμία προκαλούσε διέγερση και στους άντρες.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο