Σεξ

Γιατί οι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία σύμφωνα με την επιστήμη

Τέσσερις είναι οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν εσένα ή τον σύντροφό σου στη μοιχεία.   Σίγουρα θα έχεις βρεθεί πάνω σε μία γυναικεία συζήτηση με θέμα την απιστία. Κάποια φίλη σου θα χώρισε γιατί ο σύντροφός της την απάτησε ή θα έκανε εκείνη την κουτσουκέλα της… με αποτέλεσμα μαζί να κάθεστε και να αναλύετε τα πάντα για ώρες. Και το αιώνιο ερώτημα που κάνετε στους εαυτούς σας ξανά και ξανά είναι ένα: «γιατί κάποιος να απιστήσει;».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Χαμός από απιστίες και στο Hollywood

Ποιος σου είπε ότι μόνο εσένα το αγόρι σου είχε τελικά μάτια για άλλη ή μόνο σε εμάς τους απλούς ανθρώπους συμβαίνουν οι απιστίες; Και στο Hollywood γίνονται αυτά και συχνά, μάλιστα. Μη βλέπεις τη λαμπερή ζωή των ζευγαριών που ποζάρουν στο Instagram ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί και μοιάζουν να τα έχουν όλα. Η ψυχούλα τους το ξέρει! Για μερικούς, έτσι; Όχι για όλους.

Πάρε παράδειγμα την Jennifer Aniston. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οργίασαν οι φήμες που ήθελαν τον Brad Pitt να έχει απιστήσει και να έχει… μάτια μόνο για την Angelina Jolie. Ωραία η Jolie, δεν λέω! Αλλά τι της έλειπε της Aniston;

Το 2003 ένα ακόμη ζευγάρι χώρισε λόγω απιστίας του άντρα. Ο λόγος για τον Ethan Hawke, που απάτησε την Uma Thurman με την νταντά των παιδιών τους. Τι να πει κανείς…

Τελικά γιατί απατά ο κόσμος;

Αν σε έχουν απατήσει, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο. Είναι σκληρό, πονάει και όλο αυτό σε ταλαιπωρεί για καιρό. Ίσως έρχονται και στιγμές που τα βάζεις με τον εαυτό σου, που τον κατηγορείς και πονάς ακόμα περισσότερο.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως η κάθε σχέση είναι διαφορετική. Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει τα δικά του θέματα και κάτι που ισχύει για σένα μπορεί να μην ισχύει για μια φίλη σου, για παράδειγμα. Υπάρχουν, ωστόσο, τέσσερις λόγοι, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι βασικότεροι και οδηγούν στην απιστία.

#1 Ο Covid-19 ανάγκασε πολλά ζευγάρια να μένουν στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο. Εκεί βγήκαν στη φόρα προβλήματα που ήδη υπήρχαν ανάμεσά τους. Πολλοί, λοιπόν, απάτησαν τους συντρόφους τους εν μέσω καραντίνας με τα διαζύγια να αυξάνονται σημαντικά, σύμφωνα με life coaches.

#2 Η έλλειψη ικανοποίησης στη σχέση μπορεί να οδηγήσει στη μοιχεία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sex & Marital Findings, υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι που ένας σύντροφος απατά: ο θυμός, η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η έλλειψη αγάπης, η ανάγκη για ποικιλία, η παραμέληση, η σεξουαλική επιθυμία και η περίσταση.

#3 Η έλλειψη αγάπης κάνει κάποιον να απατήσει. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex Research, ο νούμερο ένα λόγος απιστίας ανάμεσα στα ζευγάρια είναι η έλλειψη αγάπης. Το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχτηκε ότι γοητεύτηκαν από το άλλο πρόσωπο και σε συνδυασμό με την παραμέληση στη σχέση τους οδηγήθηκαν στην απιστία.

#4 Η επιθυμία για να αισθανθεί κάποιος σεξουαλική αυτοπεποίθηση τον/την οδηγεί στην απιστία.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο