Σεμινάρια

Ημερίδα: “Το Παιδί, ο κόσμος μας” από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας και υπό τη στήριξη του Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation, σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00, στην ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με γενικό τίτλο “Το Παιδί, ο κόσμος μας”, 1η Ημερίδα “Τα παιδιά του πολέμου”, που θα πραγματοποιηθεί στο Stelios Foundation Conference Hall, Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, Αθήνα.

Η έγκαιρη Δήλωση Συμμετοχής είναι απαραίτητη για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε Απαντήστε έως 10/10/2024 στέλνοντας τα στοιχεία σας, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας, στο email: info@cultural-association.org

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:30 Προσέλευση
18:00 Έναρξη, Προσφωνήσεις, Χαιρετισμοί
18:15 “Παιδί δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου”: Παρουσίαση ανθολογίας – 189 διακριθέντων, βραβεύσεις
19:50 Εισαγωγική Τοποθέτηση: Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού της Ελλάδας
20:00 Κεντρική Ομιλία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας
20:15 Απονομή της “Κλειδός του Πολιτισμού”, Αναγόρευση Επίτιμων Μελών, Αντιφώνηση Τιμώμενων:
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας
Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματίας – Ευεργέτης
Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ
Μιχάλης Βιολάρης, Συνθέτης – Ερμηνευτής
21:00 Μουσική Συναυλία: Μ. Καραντίνης (μπουζούκι), Θ. Γκιουλετζής (βιολί), Α. Σοφούδης (πιάνο), Β. Τζίνα (ερμηνεία), Ι. Ρουκάς (ερμηνεία)
21:30 Cocktail
22:30 Λήξη

Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενταγμένος στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και σκοπό ίδρυσης να ενισχύσει και να προβάλει τον Ελληνισμό, να ενώσει τους απανταχού Έλληνες, Κύπριους δημιουργούς και επιστήμονες όλων των ηλικιών μέσα από έργα πολιτισμού, παιδείας, ανθρωπισμού, επιστήμης, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, με διεθνείς δράσεις και αποστολές προς όφελος της κοινωνίας.

Να ενισχύσει την Ελληνική γλώσσα, να στηρίξει τη φιλαναγνωσία, να καταγράψει και να διαφυλάξει την παράδοση, τη λαογραφία και τα έθιμα, να διατηρήσει τη χειροτεχνία (κεντήματα κ.λ.π.) και τις τέχνες της κληρονομιάς μας, να υποστηρίξει την ευγενή άμιλλα μέσω διαγωνισμών ποίησης, λογοτεχνίας και τέχνης, να προσφέρει δημιουργικά, πολιτιστικά κίνητρα στους νέους, να δημιουργήσει ένα λίκνο πολιτιστικών ανταλλαγών, να καταγράψει και να τιμήσει σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού, που μέσα από τη ζωή και το έργο τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα ανθρωπισμού, και εν γένει να πράξει οτιδήποτε λειτουργεί ευεργετικά προς την προώθηση του ελληνοκυπριακού πολιτισμού.

Τι όραμα έχει

Έχει Όραμα ν’ αναδείξει τον ενιαίο Ελληνικό Πολιτισμό (Γράμματα, Τέχνες, Γλώσσα, Παράδοση, Ιστορία κ.ά.) σ’ όλους τους Έλληνες, Κύπριους, Ομογενείς, να τους καλεί να συμμετέχουν στον εμπλουτισμό και στη μεταλαμπάδευσή του στην Ε.Ε., διεθνώς, και να αναπτύσσονται πνευματικά. Ιδρύθηκε για να στηρίζει και να προάγει ευρέως τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική δημιουργία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, αλλά και τις συναφείς επιστήμες (Ελληνική Γλώσσα, Άυλη Κληρονομιά, Ιστορία, Περιβάλλον, Υγεία, Τουρισμός, Μνημεία, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία κ.ά.) επιβεβαιώνοντας έτσι την οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και τα ωφέλιμα οικουμενικά ιδεώδη του.

Για τον σκοπό αυτό θέτει Αποστολή με σχέδια δράσης, προγράμματα, επιτροπές και σύγχρονα μέσα (https://cultural-association.org, Web RadioTV “SOLOMOS”, Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. κ.ά. στα οποία συμμετέχουν μέλη του ΣΠΕΚ, επιστήμονες, άνθρωποι του λόγου και της τέχνης και σύμβουλοι σε 30 περίπου χώρες. Αποστολή του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου είναι να δημιουργεί υποδειγματική «Πολιτιστική Ταυτότητα» για αυτογνωσία και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλαδιτών, Κυπρίων και Αποδήμων σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς. Είναι γι’ αυτό που συνεχώς δομεί νέες βιώσιμες, λειτουργικές και αποτελεσματικές υποδομές, διασυνδέσεις, σχέδια, προγράμματα και διεθνείς σχέσεις για επίτευξη του οράματος σ’ όλα τα πεδία.

Στόχοι Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Οι Στόχοι του ΣΠΕΚ είναι πολλαπλοί και συνεχώς εμπλουτίζονται όπως μεταξύ άλλων, η ενίσχυση και διασφάλιση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Πολιτιστική Διπλωματία για «εξαγωγή» σε ξένες χώρες έργων τέχνης και μεταφρασμένων λογοτεχνικών και επιστημονικών έργων.

Ευγενής στόχος του ΣΠΕΚ είναι να ενώσει τους απανταχού ελληνόφωνους λογοτέχνες, καλλιτέχνες και επιστήμονες προς κοινούς στόχους, με τα σύγχρονα μέσα του αλλά και με κλασικούς τρόπους, όπως Οδοιπορικά – Road Show για καταγραφή μικροϊστοριών (μνήμες – αναμνήσεις – ήθη – έθιμα), εκδόσεις για Ανθολογίες, Λογοτεχνικές σειρές, Περιοδικές / Ψηφιακές εκδόσεις, Διαγωνισμούς (Λογοτεχνικοί και Τέχνης, “Express and Impress”), Βραβεύσεις (Βραβείο Λογοτέχνη – Ανθρωπισμού – Επιστήμης, Αριστείο Νέων Καινοτόμων Επιστημόνων, Βραβείο “Κλεις του Πολιτισμού”), Μελέτες, Εκθέσεις, Συνέδρια, Φεστιβάλ, Ψηφιακό Αναγνωστήριο, Εργοβιογραφικά πορτρέτα, ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις (Ψηφιακό Ραδιόφωνο SOLOMOS Web Radio TV με ελληνική μουσική, τραγούδια του κόσμου, απαγγελίες, αφηγήσεις, γνωμικά, αφιερώματα κα), εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, «Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου», «Πολιτιστικό Πανόραμα», Μουσικές Παραστάσεις, Sponsors Gifts Gallery με εργόχειρα και εικαστικά έργα κ.ά.

Ειδικότερα, ο ΣΠΕΚ αγωνίζεται με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία να παράγει έργο με υψηλή ευαισθησία προς την προστασία του Πλανήτη – της Φύσης και των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων προσφέροντας δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις eBook, Audiobook, καθώς και ποικίλα επιμορφωτικά προγράμματα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

10 απαντήσεις που χρειάζεσαι για να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και να μάθεις πώς γίνεται η Μεταμόσχευση

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο