Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Παιδιά Πρωταθλητές: Η 10χρονη Ραφαέλα-Μαρία Σαγιά ονειρεύεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub 
Η μικρή Ραφαέλα-Μαρία Σαγιά, είναι 10 ετών και έχει θέσει ήδη υψηλούς στόχους σε Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής (Ατομικού και Ομαδικού επιπέδου – Ensemble), με την ομάδα του Π.Α.Ο. ΦΙΛΙΑ 1988 και υπεύθυνη, την προπονήτρια Καίτη Φλάμπουρα.
Η ομάδα έχει πολλές διακρίσεις και επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ενώ πρόσφατα η μικρή Ραφαέλα έλαβε μέρος στο Ensemble (κατηγορία κορασίδων) με τη συμμετοχή πολλών ομάδων από διάφορες χώρες.
Η Ραφαέλα, έχει ήδη λάβει μέρος σε τρεις σημαντικούς αγώνες και έχει κατακτήσει την 6η και 2η θέση στο βάθρο όπου πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Σε σύγχρονο ατομικό αγωνιστικό επίπεδο έχει κατακτήσει την 4η θέση, με στεφάνι, μπάλα και σχοινί. 
Είναι ένα παιδί που ξεχώρισε αμέσως και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέβηκε σε αγώνες (ομαδικούς & ατομικούς). Το σπινθηροβόλο βλέμμα της, η αγάπη της για τη ρυθμική γυμναστική, το ταλέντο της, το πείσμα της να τα καταφέρει, την έχει οδηγήσει ήδη στο δρόμο του πρωταθλητισμού.
Καθημερινά, μετά το σχολείο και το διάβασμα, προπονείται 4,5 -5  ώρες και αδιαμαρτύρητα ακολουθεί με πειθαρχία το πρόγραμμα της, κάνοντας από τώρα μεγαλεπήβολα όνειρα, όπως κάνει κάθε πρωταθλητής που θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται!

Είναι πολύ αυστηρό και επίπονο το πρόγραμμα σου;

Δεν έχω καθόλου προσωπικό χρόνο. Αν τα παιδικά πάρτι γίνονται Σάββατο, δεν μπορώ να πάω γιατί έχω προπόνηση, αλλά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη μου για τη ρυθμική που δεν με ενοχλεί καθόλου. Ακολουθώ το πρόγραμμα, δεν μπορώ να τρώω ότι θέλω, κοιμάμαι νωρίς για να ξεκουράζομαι και έχω μάθει πλέον να διαχειρίζομαι το χρόνο μου, για να τα προλαβαίνω όλα, όπως τα μαθήματα του σχολείου, τα αγγλικά και τα γαλλικά. Είναι επίπονη η προπόνηση, αλλά είναι αναμενόμενο λόγω των υψηλών απαιτήσεων.

Η Πάτρα, έχει υψηλό επίπεδο στη ρυθμική γυμναστική; Ποιοι είναι προσωπικοί σου στόχοι;

Ναι, η Πάτρα έχει υψηλό επίπεδο στη ρυθμική. Καθημερινός στόχος είναι η προσωπική βελτίωση, για να κατακτήσω αρκετά χρυσά μετάλλια, στο Ανσάμπλ, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ιδίως με το στεφάνι και τη μπάλα. Έχω ονειρευτεί τον εαυτό μου, σε παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες.

Έχεις άγχος πριν από τους αγώνες;

‘Εχω πολύ άγχος και αγωνία για το αποτέλεσμα.

Φοβάσαι τους τραυματισμούς;

Προσέχω, στις προπονήσεις και στους αγώνες και δε φοβάμαι. Είχα ένα τραυματισμό στο γόνατο που μου στέρησε κάποιες προπονήσεις αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Οι γονείς σου είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές σου;

Οι γονείς μου, οι οποίοι κλαίνε από χαρά και τα αδέρφια μου. Με στηρίζουν πάντα, περισσότερο στις ήττες μου.

Παιδιά αθλητές ή παιδιά πρωταθλητές; Πολλά παιδιά λόγω των ταλέντων – ικανοτήτων αλλά και φυσικών προσόντων που έχουν, εντάσσονται από μικρή ηλικία σε εθνικές ομάδες και κάνουν πρωταθλητισμό στοχεύοντας και κατακτώντας πρωτίστως την υψηλότερη θέση στο βάθρο. Ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο επίπεδο ή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι σκοπός ζωής γι’ αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους, όπου είναι έτοιμα να θυσιάσουν την παιδική, ανέμελη ηλικία και να πειθαρχήσουν σε αυστηρά προγράμματα για να γίνουν οι πρωταθλητές της καρδιάς μας!

Η στόφα αυτών των μικρών αθλητών, αποδεικνύει ότι έχουν τις αντοχές, την ωριμότητα και το όραμα, να προχωρήσουν στο δρόμο των πρωταθλητών με επιμονή και υπομονή. Ακολουθούν ένα καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων, πολλών ωρών, το οποίο πρέπει να το εντάξουν μέσα στις υποχρεώσεις του σχολείου, των ξένων γλωσσών, των γευμάτων, της ξεκούρασης, αλλά και του παιχνιδιού, γιατί παραμένουν παιδιά! Απαραίτητα όμως, ιδίως την εποχή μας, όλα τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αν είναι παιδιά γεννημένα πρωταθλητές, αυτό θα το αντιληφθούν άμεσα οι προπονητές και θα το διακρίνεται επίσης, στη σπίθα που έχουν μέσα τους, τα παιδιά που ξεχωρίζουν! Σε καμία περίπτωση όμως, η οικογένεια, δεν πρέπει να πιέζει ένα παιδί γεννημένο πρωταθλητή, που θέλει απλώς να αθλείται.

Η συνέντευξη μου, δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  στη στήλη μου “Ξέρω τι θέλει ένα παιδί” σε συνεργασία με το www.juniorsclub.gr, όπου παρουσιάζονται κάθε Σάββατο, θέματα για παιδιά, εφήβους και γονείς. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για κάποιο θέμα ή κάποια συνέντευξη, στείλτε μήνυμα στο email: info@juniorsclub.gr

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Το παιδί της ευχής μεγάλωσε… Τώρα είναι εθελοντής για τις ευχές άλλων παιδιών στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Μετάβαση στο περιεχόμενο