Like Safety Project Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Η πρώτη ημέρα του Διήμερου Φεστιβάλ Πάτρας “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών” (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στην Πάτρα. 

Ο οργανισμός «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικών και Υγείας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μαζί με χιλιάδες Πατρινούς, έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα Αγάπης και Ζωής! 

Αρωγός αυτού του Διήμερου Φεστιβάλ το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Ελληνική Αστυνομία! 

Αφορμή η μικρή μας πρέσβειρα, Άννα – Αποστολία, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί δύο φορές σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από ξένους συμβατούς Δότες, μία γυναίκα από την Ελλάδα κι ένας άνδρας από το Ισραήλ. 

Ένας από τους κύριους σκοπούς μας, ήταν να ενημερώσουμε τον κόσμο, για τη διαδικασία που πλέον είναι ανώδυνη και ανέξοδη, γίνεται εύκολα με λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα για να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών κι αν είσαι τόσο τυχερός/η ώστε να χρειαστεί να σώσεις ένα παιδί, ένα συνάνθρωπο μας, τότε πολύ εύκολα και γρήγορα, με τη διαδικασία της αιμοληψίας προσφέρεις λίγο αίμα όπου από αυτό συλλέγουν τα αιμοποιητικά κύτταρα, το μόσχευμα που βλέπετε στο ασκό της φωτογραφίας. 

Το Διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων “Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”, κατάφερε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να ενημερώσει χιλιάδες πολίτες και να κάνεις πολλές εγγραφές. Ανάμεσα στους νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, η τραγουδίστρια Φανή Μελεμενή, πολλοί γνωστοί Πατρινοί και φυσικά η ψυχή του συγκροτήματος 1550, ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου, όπου ήταν από τους πρώτους που πήγαν να ενημερωθούν. 

Όλα ξεκίνησαν με τη πρώτη εκδήλωση του Διήμερου Φεστιβάλ Εκδηλώσεων, το Σάββατο πρωί, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας (πλατεία Γεωργίου) Εκεί, υπήρξαν πολλές δράσεις για τα παιδιά, το Όραμα Ελπίδας ενημέρωνε και έκανε εγγραφές, ενώ παράλληλα η πλατεία είχε γεμίσει από παιδικά χαμόγελα, μικρούς και μεγάλους αθλητές. 

Η νεανική Ομάδα μπάσκετ Αίολου Αγυιάς, συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση μαζί ήταν ο  Γιώργος Σίψας και Αντώνης Γεωργακόπουλος (γενικός αρχηγός και έφορος αντίστοιχα), και το μέλος Πόπη Διδάχου – Σίψα.

Μαζί μας και ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Μπεγουλακίου Πατρών, με τους μικρούς ποδοσφαιριστές και τον Χρήστο Σωτηρόπουλο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μοίρασε δώρα στα παιδιά.

O Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων – Patras Inline Skate Club, με τον υπεύθυνο της Ομάδας, κο Σαράντη, έδειξε ακόμη μια φορά το ευαίσθητο πρόσωπο των μικρών και μεγάλων αθλητών που ρολάρουν και στέλνουν το μήνυμα:  “Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”

Αθλητισμός, επιστήμη και τέχνη μαζί, με το Εκπαιδευτικό Κέντρο «STEM+ARTS» και τον όμιλο ξένων γλωσσών Κουτσαντώνη έστειλε μέσω της ρομποτικής το δικό μας μήνυμα, η εικαστικός Σοφία Πουλη, μαζί με τα παιδιά ζωγράφισαν μια μεγάλη καρδιά με τη λέξη αγάπη και η Ομάδα παιδικών προγραμμάτων Juniorsevents, ξεσήκωσε μια πλατεία με χορό και τραγούδι!!! 

Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με την Ημερίδα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, με θέμα: “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών” και τις βραβεύσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των δύο συλλόγων, Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή! 

Βασικοί ομιλητές της Ενημερωτικής εκδήλωσης τρεις έγκριτοι ιατροί! Επίσης μίλησαν οι Βουλευτές Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ο Αντιπεριφεριάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίνιαν Σαμούρη, το διοικητικό μέλος του Οργανισμού Safety Project, Κατερίνα Βέργη και ο πατέρας της μικρής μας πρέσβειρας, Αντώνης Χαντζής. 

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου, Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project! 

Στέλιος Γραφάκος Αν.  Καθηγητής  Παιδιατρικής Αιματολογίας – Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ρόκα Κλεονίκη Παιδίατρος, MD,PhD Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ – Πανεπιστημιακή Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα, Ά Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ 

Μαρία Λίγκα, MD, PhD Επιμελήτρια Α’, Αιματολόγος – Υπεύθυνη Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Μετά τα βίντεο και τις τοποθετήσεις ακολούθησε βράβευση για το επιστημονικό και κοινωνικό έργο των ιατρών, νοσηλευτών και των συλλόγων Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή! 

Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών – Ογκολογική Μονάδα Παίδων – ΕΛΠΙΔΑ

Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας Ογκολογίας Νοσοκομείου Παίδων  ΕΛΠΙΔΑ – ”Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πατρών

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ 

Τα βραβεία φιλοτέχνησε προσωπικά ο έγκριτος γλύπτης,  Λεοντής Ευστάθιος, “Μάστερ Γλυπτικής Καλών τεχνών”, απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών τεχνών της Σοβιετικής Ένωσης του Ινστιτούτου «Σούρικωφ» της Μόσχας, τμήματος γλυπτικής. 

Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο οποίο είχε την τιμητική επιλογή να διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και έφορος του Τμήματος Γλυπτικής. Επίσης κατ’ επανάληψη είναι μέλος της κριτικής Επιτροπής Κρίσης και Κατάταξης του Επιμελητηρίου.

Ο Λεοντής Ευστάθιος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο της γλυπτικής με την δημιουργία μεγάλων έργων, ορόσημα για τον Ελλαδικό και Διεθνή χώρο.

Βραβεία και τιμητικές πλακέτες: 

Στέλιος Γραφάκος Αν.  Καθηγητής  Παιδιατρικής Αιματολογίας – Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ιουλία Περιστέρη Αιματολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Ογκολογική Μονάδα Παίδων – ΕΛΠΙΔΑ

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας – Διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πατρών

Αντώνης Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας Ογκολογίας Νοσοκομείου Παίδων  ΕΛΠΙΔΑ – ”Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας
και για το συλλογικό της έργο στην Ογκολογική Μονάδα Πάιδων ΕΛΠΙΔΑ – ¨Μαριάννα Βαρδινογιάννη¨

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ

Ευχαριστούμε επίσης όσους συνέβαλαν για το σκοπό αυτό του Διήμερου Φεστιβάλ Πάτρας: Γίνε Δότης Μυελού των Οστών 

 

10 απαντήσεις που χρειάζεσαι για να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και να μάθεις πώς γίνεται η Μεταμόσχευση

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο