Σήμερα το φαγητό που μας φτιάχει η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου είναι φιογκάκια με κιμά και τυριά στον φούρνο. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1/2 κιλό φιογκάκια
1/2 κιλό κιμάς ανάμεικτος
2 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
3 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
1 κουτ γλ κανέλα
1/2κουτ γλ γαρύφαλλο
200γρ παρμεζάνα τριμμένη
300γρ ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά να σωταριστει ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα το αλάτι πιπέρι πάπρικα την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα σωταρουμε πολύ καλά
2) ρίχνουμε και την ντομάτα και τον πελτέ και νερό και τα αφήνουμε να βράσουν
3) σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας
4) σε ένα ταψί ρίχνουμε τον κιμά και τα φιογκακια και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στο ταψί και έπειτα ρίχνουμε και το ρεγκατο από επάνω και ψήνουμε έως να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Η συνταγή της μαμάς: Μελιτζάνες στον φούρνο με τυριά – Juniors Club