Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Φασολάκια αγαπημένα με απίστευτη σάλτσα!

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Λαδερό προτείνουμε σήμερα, με πεντανόστιμα φασολάκια τα οποία αρέσουν και στα παιδιά, φτιαγμένα με αγάπη και πολύ νοστιμιά, μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Φασολάκια αγαπημένα με απίστευτη σάλτσα! 

Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!

super-market-lagiou-4-juniorsclu

SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)

Fasolakia-Ladera_1-juniorsclub

Υλικά:

1 κιλό Φασολάκια κατεψυγμένα πλατιά ή στρογγυλά FROZA  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
3 πατάτες
2 κολοκύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κουτί Ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 
3/4 φλιτζανιού Ελαιόλαδο «ΕΛΙΣ» ΣΩΡΡΑΣ  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
Αλάτι – πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα 
 
Συνταγή: 
1. Πρώτα πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια ή χονδρές φέτες τα κολοκύθια και τις πατάτες όπως τις κόβουμε για το φούρνο. Ξεπαγώνουμε παράλληλα τα φασολάκια. 
 
2.Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λάδι. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το σκόρδο, σοτάρουμε καλά και επιπλέον προσθέτουμε τα κολοκύθια τις πατάτες. 
 
3.Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε προσεχτικά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και τη γλυκιά πάπρικα. Προσθέτουμε νερό, το υπόλοιπο λαδάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά. 
 
4.Μετά τα 40 λεπτά προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό  και αφήνουμε να βράσουν καλά. Θέλει περίπου μια ώρα συνολικά. 
 
5. Σερβίρουμε με φέτα (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) ή Κεφαλοτύρι (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
 
Τα μυστικά μου: 
-Προσθέτουμε προς το τέλος το μαϊντανό για να κρατήσει τα αρώματα του και να μη διαλυθεί, αν τα παιδιά σας δεν θέλουν να το βλέπουν, τότε βάλτε το νωρίτερα, βράζοντας θα διαλυθεί.
 
-Θέλουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, αλλά να ελέγχεται τη κατσαρόλα να έχει νερό, να μη σας κολλήσουν.  
 
-Μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι. Κρατά τα αρώματα και τη σάλτσα. 

 

Καλή όρεξη!

lagiou3

lagiou4
 
lagiou2
 
lagiou5
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο