Ποιος είπε ότι είναι καλοκαιρινός μεζές;;; Μπορείτε να το μαγειρέψετε όποτε θέλετε, ως μεζέ και γιατί όχι και ως κύριο πιάτο! Ειδικά εν μέσω Σαρακοστής θα το ευχαριστηθείτε πολύ! Μια ξεχωριστή συνταγή από την μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μύδια σαγανάκι!
Υλικά
20 μύδια χωρίς το κέλυφος
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
4 σκόρδα λιωμένα
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
λάδι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτα
100γρ φέτα (προαιρετικά αν τρώτε τυρί)
1 πιπεριά ψιλοκομμένη πράσινη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Συνταγή
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, τα σκόρδα και τις πιπεριές για να τα σοτάρουμε.
2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, τη ζάχαρη, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μετά από 4 λεπτά προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί!
3.Μόλις μείνουν με το λάδι τους προσθέτουμε τη φέτα, την οποία έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Σερβίρουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη !