Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς για την Σαρακοστή: Σπαγγέτι με ντοματίνια και μανιτάρια!

Τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενες γυναίκες αν δεν έχουν ετοιμάσει κάτι από το προηγούμενο βράδυ, τότε καταφεύγουν σε γρήγορες λύσεις!!! Τι γίνεται όμως όταν βρισκόμαστε εν μέσω Σαρακοστής;;; Αυτή η συνταγή της μαμάς-σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου θα σας λύσει το πρόβλημα.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Σπαγγέτι με ντοματίνια και μανιτάρια!

Υλικά: 
1 ένα πακέτο σπαγγέτι
2 φλιτζάνια τσαγιού ντοματινια κομμένα στη μέση
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι  νερού  κρασί λευκό
Συνταγή
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια για να σοταριστούν. Με το που αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με  ένα ποτήρι κρασί  λευκό. 
2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερού και τα αφήνουμε να βράσουν. 
3. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μέσα, αλάτι και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Σύμφωνα με την αναγραφόμενη ένδειξη για το χρόνο βρασμού, εμείς θα σουρώσουμε το σπαγγέτι 2 λεπτά νωρίτερα.  
4. Αφού σουρώσουμε καλά, προσθέτουμε το σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι (προσοχή, θέλουμε να έχει πιει το νερό η σάλτσα και να έχει δέσει) και ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας. Τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά ακόμη. 
5. Σερβίρουμε ζεστά σε μια μεγάλη πιατέλα.
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο