Όλα τα οπωροκηπευτικά στο πιάτο σας σήμερα!!! Τι πιο ωραίο από ένα πιάτο γεμιστά, όπου με τη συνταγή αυτή θα κάνετε μικρούς και μεγάλους στο σπίτι να τα λατρέψουν!!! Οι παραλλαγές για τα γεμιστά είναι πολλές, εμείς διαλέξαμε την καλύτερη συνταγή από τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου που είναι και κατάλληλη για την περίοδο της Σαρακοστής.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Γεμιστά
Υλικά:
8 μεσαίες ώριμες ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
3 μελιτζάνες μεγάλες
4 κολοκύθια
4 κρεμμύδια πολύ καλά ψιλοκομμένα
20 κουταλιές σούπας ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα σε πολύ λεπτές φέτες
4 μεγάλες πατάτες φούρνου
4 σκελίδες σκόρδο
Λάδι αρκετό
αλάτι και πιπέρι
λίγη πάπρικα
Συνταγή:
1. Πρώτα πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας και το ρύζι το οποίο στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Παίρνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και κόβουμε (σαν καπάκι) το επάνω μέρος. Αδειάζουμε προσεχτικά με κουτάλι του γλυκού, το εσωτερικό τους σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε ένα λεπτό τοίχωμα.
2.Στις μελιτζάνες και στα κολοκύθια αν είναι μεγάλα και μακρόστενα, χαράζουμε στο πλάι με το μαχαίρι και αδειάζουμε το εσωτερικό τους στο μπολ ,με τον ίδιο τρόπο.
3.Τοποθετούμε τις ντομάτες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο ταψί και τα καπάκια τους στην άκρη.
4.Αν θέλουμε σωτάρουμε λίγο τα κρεμμυδάκια μας σε ένα τηγάνι και τις 4 σκελίδες σκόρδο. Έπειτα τα προσθέτουμε στο μπόλ.
5.Προσοχή, ότι έχουμε αφαιρέσει από το εσωτερικό των λαχανικών μας, το περνάμε από το μουλτι και έπειτα στο μπολ.
6.Προσθέτουμε το ρύζι, το τριμμένο καρότο και τα μυρωδικά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
7. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε.
8.Με ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες με το μείγμα μας, μέχρι τη μέση.
9.Προσθέτουμε και μείγμα που μας έχεις απομείνει, χύμα μέσα στο ταψί. Εκεί βάζουμε κομμένες τις πατάτες φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μια κούπα νερό και μια κούπα λάδι.
10.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και όταν έχουμε ετοιμάσει την παρασκευή μας τότε ψήνουμε σε 180 με 200 βαθμούς. Θέλουμε να ψηθούν τα λαχανικά μας και να βράσει το ρύζι μας. Γι’ αυτό μη τα αφήνετε με τις ώρες. Να παρακολουθείτε το φαγητό.
Τα μυστικά μου:
-Η ποσότητα του ρυζιού και να είναι λίγο παραπάνω, επειδή θα το βάλουμε και χύμα στο ταψί μας, μη σας αγχώνει. Απλώς δεν θέλουμε πάρα πολύ ρύζι για να μην χαθούν τα λαχανικά μας.
-Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια. Μάλιστα τα λευκά, τα μεγάλα, είναι πεντανόστιμα ακόμη και γεμιστά.
-Μπορούμε να γεμίσουμε και κρεμμύδια.
Καλή όρεξη!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ