Μη σας περνάει από το μυαλό ότι η συνταγή μας, είναι δύσκολη, κάθε άλλο είναι μια πολύ γευστική πρόταση για τη Δευτέρα, έτσι για να ξεκινήσει η εβδομάδα νόστιμα!!! Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Κοτόπουλο με μελιτζάνες ραγού!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 μελιτζάνες τσακώνικες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κον-κασέ ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
Συνταγή:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα,το λάδι και το κοτόπουλο, μέχρι να κάνει κρούστα και από τις δυο πλευρές.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το δενδρολίβανο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν και έπειτα τα σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε επίσης, αλάτι, πιπέρι,κανέλα,τις ντομάτες και την πάστα. Θα συμπληρώσουμε με λίγο νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
4. Κόβουμε σε ρολά 2 εκατοστών τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε. Αμέσως τις στραγγίζουμε σε πιάτο με χοντρό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Έπειτα, τις προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε, κουνάμε περιστροφικά, την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά με το κοτόπουλο, λίγο πριν το σβήσουμε δηλαδή, για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, με προσοχή, να μη σας διαλυθούν οι μελιτζάνες.
Καλή όρεξη!