Μια συνταγή που ίσως δεν θα τολμούσατε εύκολα. Κι όμως η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σας δείχνει την πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή ενός φρικασέ.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Κοτόπουλο φρικασέ
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 μαρούλια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ καυκαλίδες
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τοποθετούμε το κοτόπουλο να σωταριστεί πολύ καλά να κάνει κρούστα
2. Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και τα χλωρά και τα ξερά, αλάτι και πιπέρι να σωταριστούν και αυτά.
3. Σβήνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 10 λεπτά και ρίχνουμε και τα μαρούλια και τις καυκαλίδες να βράσουν
4. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο χτυπάμε τα αυγά καλά και ρίχνουμε και το λεμόνι, έπειτα παίρνουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά τον ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Έπειτα τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει από την εστία και την κουνάμε για λίγο να πάει παντού το αυγολέμονο. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Tip: Εαν δεν θέλουμε να σερβίρουμε αμέσως μόλις γίνει το κοτόπουλο, τότε το αυγοκόβουμε την ώρα που θα σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!