Εκτός από το αγαπημένο τζατζίκι όπου συνοδεύει πολλά φαγητά, υπάρχουν πολλά γευστικά ντιπ με βάση το γιαούρτι! Μια τέτοια συνταγή θα σας δείξουμε σήμερα, μια πρόταση, από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Ντιπ γιαουρτιού!!!
Υλικά:
250 gr γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι (μεγάλο ζουμερό)
μισή σκελίδα σκόρδου
4-5 φύλλα δυόσμου
πάπρικα γλυκιά
αλάτι – πιπέρι
Συνοδεύεται με:
κουρού λουκανοπιτάκια & κουρού κασεροπιτάκια ή έτοιμη κασερόπιτα ή τυρόπιτα
Συνταγή:
1.Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Έπειτα ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε μέσα. Τρίβουμε τη μισή σκελίδα σκόρδου και την προσθέτουμε κι αυτή, βάζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάϊμ και στύβουμε το λεμόνι. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε, τέλος μπαίνει και η πάπρικα.
2.Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
3. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ!
Καλή όρεξη!