Ένα υπέροχο σνακ για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους! Τρώγεται ως πρωινό, αλλά και ως γεύμα αν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο και γευστικό για τα παιδιά. Εκτός από τις αυγόφετες τις οποίες θα παρουσιάσουμε κάποια στιγμή, τα πιτσάκια με φέτες ψωμιού είναι μια συνταγή από τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Πιτσάκια με φέτες ψωμιού
Υλικά:
Ψωμί κομμένο σε φέτες (πάχους 1cm – προηγούμενης ημέρας)
Κέτσαπ ή φτιάξτε λίγη σάλτσα
Ντομάτα φρέσκια κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
Γαλοπούλα καπνιστή
Τυρί τριμμένο gouda, edam ή ημίσκληρο τυρί
Πάριζα φέτες
Σαλάμι Λευκάδος
πιπεριές πράσινες
Συνταγή:
1.Κόβουμε το ψωμί το οποίο μας έχει περισσέψει σε φέτες. Απλώνουμε επάνω του μια κουταλιά κέτσαπ ή σάλτσα σπιτική (στην πίτσα θέλουμε η σάλτσα να έχει και ρίγανη)
2.Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μικρά. Επάνω της βάζουμε μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα.
3.Πασπαλίζουμε με τυρί (μπορούμε να έχουμε μείγμα τυριών) και συνεχίζουμε με μια φέτα πάριζα. Πάλι τυράκι κι έπειτα βάζουμε πάλι μια φέτα σαλάμι. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο τυράκι ακόμα από πάνω.
4.Κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και προσθέτουμε επάνω στα πιτσάκια μας. Για τα παιδιά κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά.
5. Σε αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί μας, βάζουμε τα πιτσάκια μας. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα!
Τα μυστικά μου:
-Μη πετάτε το ψωμί της προηγούμενης ημέρας, είναι πιο γευστικό και ιδανικό για τέτοιες συνταγές.
-Χρησιμοποιείστε ως βάση και ψωμί του τοστ
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτα αν θέλετε.
Καλή όρεξη!