Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Σοκολατοπεριπέτειες με μπισκότα!!!

Για να σας γλυκάνουμε και να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας με μια γλυκιά γεύση σοκολάτας, προτείνουμε μια εύκολη συνταγή από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου. 

Σοκολατοπεριπέτειες με μπισκότα 

Υλικά:

2 πακέτα Μπισκότα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
150 γραμμάρια κουβερτούρα
2 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας κονιάκ

glyko_psygeiou_sokolata_mpiskoto-2-juniorsclub

Συνταγή:

1.Χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε μέσα το γάλα, 2 κουταλιές σούπας κακάο και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ με το σύρμα συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

2.Κόβουμε κομματάκια την κουβερτούρα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάλι. 

3.Παίρνουμε ένα μπολ με λίγο νεράκι (ένα φλιτζανάκι του καφέ) και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε 

4.Το μείγμα πρέπει να δέσει και έπειτα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. 
5.Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε το κονιάκ και λίγο γάλα, τα ανακατεύουμε και εκεί βουτάμε τα μπισκότα μας και τα απλώνουμε στο ταψί μας. Πάνω στην πρώτη στρώση με τα μπισκότα θα ρίξουμε το σοκολατένιο μείγμα μας και θα το απλώσουμε ομοιόμορφα. Έπειτα θα συνεχίσουμε με τη δεύτερη στρώση από μπισκότα και πάλι θα απλώσουμε από επάνω την κρέμα. 
6. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και σερβίρουμε μετά από 3 ώρες. 
glyko_psygeiou_sokolata_mpiskoto3-juniorsclub
Τα μυστικά μου: 
-Τα μπισκότα τα βουτάτε και δεν τα αφήνετε να μουλιάσουν. Θέλουμε απλώς να μαλακώσουν λίγο. 
-Τριμμένο αμύγδαλο από επάνω, θα δώσει άλλη γεύση! 

Καλή όρεξη! 

Μετάβαση στο περιεχόμενο