Ζώδια

Η μαμά Κριός (Μάρτιος 21- Απρίλιος 19)

Τα δυνατά της σημεία

Ανεξαρτησία

Η μαμά Κριός έχει μια γεμάτη ζωή, και παρόλο που κάνει θυσίες για τα παιδιά της, δεν χάνει την ταυτότητά της. Κάνει πράγματα για τον εαυτό της όπως να συνεχίσει σπουδές ή εκπαίδευση σε κάποιο αντικείμενο, να κάνει μια νέα επιχείρηση και να κάνει διακοπές χωρίς τα παιδιά και χωρίς ενοχές.

Οι μαμάδες Κριοί ξέρουν τη σημασία της έννοιας «χρόνος για μένα». Τα παιδιά τους παίρνουν το μήνυμα ότι οι ενήλικες έχουν διαφορετικά προνόμια από αυτά και αυτή η ιεραρχία, στη σωστή δόση, τα κάνει να νοιώθουν πιο ασφαλή, σας σέβονται και αυτό σημαίνει ότι, μεγαλώνοντας,  θα έχετε ένα πιο βαθύ δέσιμο μαζί τους.

Όρια

Έχετε δει ποτέ γονείς που… φοβούνται… τα ίδια τους τα παιδιά; Παράξενο αλλά ισχύει. Δεν ισχύει όμως για τη μαμά Κριό σε καμία περίπτωση. Το «όχι» σημαίνει «όχι», δεν διαπραγματεύεται ή μασάει τα λόγια της.  Με τα όρια τα παιδιά νοιώθουν πιο ασφαλή, γιατί ξέρουν που πατάνε.

Τα δύσκολα στοιχεία της

Ανταγωνισμός

Στους Κριούς αρέσει να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν και μπορεί να είναι ισχυρογνώμονες. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των υψηλών προσδοκιών και της τελειομανίας.

Προσπαθεί πολύ, οπότε της αρέσει να θεωρείται καλή μαμά. Έτσι, όμως, μπορεί να πιέζει το παιδί της να γίνει ένας μικρός Αϊνστάιν ή να πετύχει τις προσδοκίες της.

 Θυμός

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς, με πλανήτη του τον Άρη. Όταν η μαμά Κριός θυμώσει, όλοι το καταλαβαίνουν, διαγράφεται παντού στο πρόσωπό τους. Παρόλο που είναι καλό μέχρι ένα σημείο για τα παιδιά τους να το καταλαβαίνουν, ο έντονος θυμός μπορεί να τρομάξει τα πολύ μικρά παιδιά, ακόμα και όταν εκφράζεται θυμός για κάποιον τρίτο.  Καλό είναι η μαμά Κριός να κρατά την ψυχραιμία της και να δείχνει το θυμό της, όταν πραγματικά είναι χρήσιμο στη σχέση της με το παιδί της.

Διάσημες μαμάδες Κριοί: Τατιάνα Στεφανίδου, Έλλη Στάη, Εβελίνα Παπούλια, Ειρήνη Σκλήβα, Νίκη Κάρτσωνα, Reese Witherspoon, Jennifer Garner, Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, Mariah Carey, Celine Dion, Victoria Beckham

Μετάβαση στο περιεχόμενο