Συνταγές

Μάθε να φτιάχνεις την πιο νόστιμη σοκολάτα από τον διάσημο σεφ Michel Roux

Λίγη σοκολάτα δεν βλάπτει, άσε που μας κάνει και πιο χαρούμενους

Η σοκολάτα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, ούτε φυσικά τον διάσημο pastry chef  Michel Roux. Από το βιβλίο Michel Roux Sauces, Εκδόσεις Quadrille Publishing Ltd βρήκαμε, λοιπόν, αυτή την υπέροχη σάλτσα σοκολάτας για να περιχύσετε τα κέικ σας, το παγωτό, το προφιτερόλ ή ακόμα και να τη φάτε με το κουτάλι!

Πλούσια σάλτσα σοκολάτας 20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά 200γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας 70% κακάο 175ml γάλα 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πηχτή, για ζαχαροπλαστική 30γρ. ζάχαρη ψιλή (caster) 30γρ. βούτυρο, σε κύβους

Διαδικασία Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε πυρίμαχο μπολ. Το ακουμπάτε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί) και την αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει λεία. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι αναμιγνύετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με σύρμα και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά. Χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα με το σύρμα ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και επιστρέφετε το καινούριο μείγμα ξανά στην κατσαρόλα. Το αφήνετε να κοχλάσει για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο λίγο λίγο κάθε φορά μέχρι να λιώσει. Περνάτε τη σάλτσα σοκολάτας από λεπτό σουρωτήρι, τριγωνικό κατά προτίμηση, σε καθαρό μπολ. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα γλυκά σας ή τη μοιράζετε σε ποτηράκια και την καταναλώνετε όσο είναι ζεστή. Αν θέλετε να τη ζεστάνετε ξανά, θα ακολουθήσετε τη μέθοδο του μπεν μαρί.

Εxtra Tip Αν θέλετε, προσθέτετε στη σάλτσα και λίγο λικέρ Grand Marnier για έξτρα γεύση ή ρίχνετε στο μείγμα γάλακτος μια πρέζα σπόρους κάρδαμου και αφήνετε να εκχειλιστούν και να βγάλουν τα αρώματα τους. Σουρώνετε την κρέμα πριν την ενσωματώσετε στη σοκολάτα. Η σάλτσα σας θα πάρει μια ελαφριά νότα μπαχαρικών.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο