Θέματα ψυχολογίας

Μαθήματα αυτοπεποίθησης από ένα 18χρονο κορίτσι – H Madeline είναι ένα μοντέλο με σύνδρομο Down

Η Madeline Stuart ποζάρει με αυτοπεποίθηση και άνεση. Πριν κάποια χρόνια, όντας είκοσι κιλά βαρύτερη, η ίδια ένιωθε πως το σώμα της δεν μπορούσε να υποστηρίξει τα όνειρά της. Σήμερα όμως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να την κρατήσει.

Η ίδια απέβαλλε το περιττό βάρος, που σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με σύνδρομο Down είναι συνοδευτικό και αποδέχτηκε την ιδιαιτερότητά της ως ένα ‘δώρο’.

Η περήφανη μητέρα της, Roseanne στην συνέντευξή της στο Buzzfeed μίλησε για τον αγώνα της κόρης της για αποδοχή μέσα από την έκθεσή της ως μοντέλο. Όπως εξήγησε, η Madeline δούλεψε σκληρά για να χάσει βάρος συμμετέχοντας στις μαζορέτες, κάνοντας χορό και κολύμπι.

Ακόμη μεγαλύτερος αγώνας, ωστόσο, ήταν το να αντιταχτεί στις παγιωμένες απόψεις του κόσμου για τα άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία και να προβάλει τον εαυτό της ως ένα διαφορετικό μοντέλο ομορφιάς.

[gallery ids="16929,16930,16931,16932,16933"]

«Πιστεύω ότι με τον καιρό οι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να είναι σέξι και όμορφα και ότι θα έπρεπε να τα επιδοκιμάζουμε». Η ίδια θυμάται τον καιρό που έβγαζε την Madeline βόλτα με το καροτσάκι και ο κόσμος της έλεγε ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί με το παιδί δημόσια.

Σήμερα μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν τα πάντα, απλά το κάνουν με τον δικό τους ρυθμό. «Αν τους δώσουμε μια ευκαιρία, θα μας ανταμείψουν πέρα από κάθε προσδοκία».

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο