Like

Με επιτυχία το Καλοκαιρινό Μαθητικό Φεστιβάλ στα Παλαιά Σφαγεία

Με εξαιρετική επιτυχία Καλοκαιρινό Μαθητικό Φεστιβάλ της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2024 στα Παλαιά Σφαγεία.

Με επιτυχία το Καλοκαιρινό Μαθητικό Φεστιβάλ στα Παλαιά Σφαγεία

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η σφραγίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – δημιουργικών εργαστηρίων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων με τη συνεργασία της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Μαθητικού Φεστιβάλ, της ξεχωριστής γιορτής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου από τις 18.30 έως τις 22.30, ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων πλημμύρισε και ζωντάνεψε με τις φωνές και τη δημιουργικότητα των παιδιών όπως συνέβαινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στην κατάμεστη από τα παιδιά και τους συνοδούς τους κεντρική αίθουσα (Καρναβαλιού-Κ6) χαιρετισμούς απηύθυναν η Ήρα Κουρή που ως Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας είχε την ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ελένη Αντωνακοπούλου και η υπεύθυνη του τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Μαντζουράτου.

Η Ήρα Κουρή καλωσόρισε παιδιά και γονείς τονίζοντας τη μέριμνα και την προτεραιότητα της
δημοτικής αρχής για τα παιδιά, το μέλλον της πόλης, μέσα από πλήθος δράσεων. Εξήρε το έργο της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και των εργαζόμενων σε αυτή, στους οποίους ανήκουν πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία των προγραμμάτων. Επίσης ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική και άρτια συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια διεξαγωγής των προγραμμάτων στα Παλαιά Σφαγεία τη Διεύθυνση Α΄ θμιας Εκπαίδευσης του Ν.Αχαϊας (τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και συγκεκριμένα τις υπεύθυνες κες Ελένη Αντωνακοπούλου και Βασιλική Μαντζουράτου.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις σχολείων με θέμα τις εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψή τους στο χώρο και τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή με την πρότασή τους για το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού της επόμενης χρονιάς (2025). Στη συνέχεια έγιναν απονομές αναμνηστικών βραβείων συμμετοχής στα σχολεία που πήραν μέρος στις σύντομες
παρουσιάσεις, αλλά και στις κες Κουρή, Μαντζουράτου, Αντωνακοπούλου, στη διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Σοφία Χρυσοπούλου και στο μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ και υπεύθυνο πράξης της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων κ. Βασίλη Παπαϊωάννου.

Συμμετείχαν τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Βραχνεϊκων, 31 ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 71 ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 41 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 38 ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 73 ο Νηπιαγωγείο Πατρών και παιδικός σταθμός- νηπιαγωγείο «Σεραφίνο».

Μετά τις απονομές ακολούθησαν κεράσματα και ελεύθερος χρόνος στον υπαίθριο χώρο, ενώ στις αίθουσες των εργαστηρίων ΝΚ1 και ΝΚ2 έγιναν εκπαιδευτικά προγράμματα Mixed media, καρναβαλικό κόσμημα και face painting σε συνεργασία με τη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας και τις εκπαιδεύτριες Πυλαρινού Μιμίκα και Νάστου Γεωργία.

Η Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ευχαριστεί τη Σχολή ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας για τη συνεργασία. Παράλληλα στην αίθουσα εκθέσεων Κ4 εγκαινιάστηκε η Έκθεση Κατασκευών 2024 «Καρναβάλι και Καραγκιόζης» όπου εκθέτονται οι κατασκευές των παιδιών που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια της σχολικής χρονιάς 2023-24, καθώς και οι κατασκευές των παιδιών που πήραν μέρος στα εργαστήρια των Καρναβαλουπόλεων στα Παλαιά Σφαγεία για το 2024.

Μέσα στην έκθεση (Κ4) προβάλλονται και βίντεο που έστειλαν τα σχολεία από την επίσκεψή τους και τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Ώρες λειτουργίας της Έκθεση Κατασκευών Μαθητών 2024: από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις ώρες 9.30-14.30.

Με τη δύση του ήλιου και έως τις 22.30 στον υπαίθριο χώρο του πολυχώρου, υπό τους ήχους Καρναβαλικής μουσικής από το Καρναβάλι των Μικρών ξετυλίχτηκε η δράση & Χορευτικά Τυπώματα Σκιών & με μουσική και ζωγραφική με όλα τα παιδιά μαζί. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι που θυμίζει τις μουσικές καρέκλες και σε συνδυασμό με τη σκιά, χόρεψαν γύρω από τα λευκά πλαίσια. Όταν η μουσική σταματούσε όσοι ήταν μπροστά από το λευκό πανί ζωγράφιζαν με χρώματα και πινέλα το περίγραμμα της σκιάς των παιδιών που ήταν από την πίσω πλευρά, δημιουργώντας ένα συλλογικό έργο.

Με τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα ξεχωριστής ευθυμίας και χαράς, τα παιδιά με τους γονείς τους αποχαιρέτησαν τη φετινή χρονιά συνοψίζοντας την ψυχαγωγική, δημιουργική και εκπαιδευτική διαδικασία που συμμετείχαν ενεργά.

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση
Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι
ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Οι Πανελλήνιες καθορίζουν το μέλλον των παιδιών; – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο