Σεξ

Μεγάλο ποσοστό εφήβων βλέπει κρυφά πορνό στο διαδίκτυο – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Η βιομηχανία του πορνό είναι μία από τις πλέον επικερδείς βιομηχανίες που «καθαρίζει» δισεκατομμύρια και ολοένα και μεγαλώνει. Δυστυχώς, από τους χιλιάδες που παρακολουθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με πορνό είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με έρευνες.

Η βιομηχανία του σεξ έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο από το 2001, οπότε και υπήρχαν περίπου 70.000 πορνογραφικές ιστοσελίδες. Σήμερα, αυτά ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια, ενώ περίπου 30 εκατ. άνθρωποι ανά δευτερόλεπτο καθημερινά παρακολουθούν πορνό.

Σχεδόν το 25% των διαδικτυακών αναζητήσεων έχουν να κάνουν με το σεξ και εκθέτουν τον χρήστη του διαδικτύου σε πορνογραφικό περιεχόμενο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι έφηβοι. Είναι λίγο δύσκολο να χαρτογραφηθεί ο ακριβής αριθμός των εφήβων που παρακολουθούν βίντεο πορνό ή φωτογραφίες με γυμνό, ωστόσο υπάρχουν διάφορες μελέτες που στοιχειοθετήθηκαν σε ένα έγγραφο του Εθνικού Κέντρου για Σεξουαλική Εκμετάλλευση και του οποίου τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, το διαδίκτυο είναι μακράν η πλουσιότερη πηγή υλικού από τη βιομηχανία του πορνό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πορνογραφικές ιστοσελίδες έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Netflix, το Twitter και την Amazon.

Ένα 64% των νέων, μεταξύ των ηλικιών 13-24 είναι ενεργοί χρήστες του πορνογραφικού διαδικτύου κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας ή και περισσότερο. Περίπου το 71% των νέων αποκρύπτουν από τους γονείς τους το περιεχόμενο που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα έφηβα κορίτσι είναι πολύ πιθανό να παρακολουθούν πορνό στο διαδίκτυο σε σχέση με τις γυναίκες άνω των 25 ετών. Παράλληλα, Έξι στα δέκα κορίτσια και εννέα στα δέκα αγόρια έχουν δει πορνό πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέδειξε ότι τα αγόρια από 11 έως 16 ετών, που έχουν παρακολουθήσει πορνογραφικές ιστοσελίδες, έχουν πάρει ιδέες για τον τύπο της σεξουαλικής επαφής που θα επιθυμούσαν να έχουν.

Αυτό που είναι το πλέον απογοητευικό, είναι ότι η κατηγορία που βρίσκεται στην κορυφή αυτών των ιστοσελίδων είναι η κατηγορία «Teens» (έφηβοι), όπου γυναίκες περίπου 20 ετών είναι ντυμένες ως έφηβες και συμπεριφέρονται στις σκηνές σαν κορίτσια teenagers. Τουλάχιστον το 30% του περιεχομένου που διακινείται στο διαδίκτυο αφορά το σεξ.

Τι να προσέχουν οι γονείς

Συνεπώς, τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς για να αποτρέψουν τα παιδιά τους να εθιστούν σε αυτόν τον επικίνδυνο πολλές φορές κόσμο του διαδικτύου;

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε εγρήγορση σχετικά με την διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών σας, ιδιατέρως μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς οι πορνογραφικές ιστοσελίδες είναι προσβάσιμες και από κινητά

Θα πρέπει, επιπλέον, να συζητήσετε με τα παιδιά σας τους κινδύνους που κρύβει η πορνογραφία στη νέα γενιά.
Ακόμη, θα πρέπει να τα ενθαρρύνετε να σας μιλούν, εάν έχουν κάποια απορία και να είστε ανοιχτοί στο να τους απαντάτε.

Εξηγείστε τους, τέλος, τις ψυχολογικές και σεξουαλικές επιδράσεις που μπορεί να έχει όλη αυτή η δραστηριότητα, όσο μεγαλώνουν.

 

Διαβάστε σχετικά

Γονείς, παιδιά και σεξ! Γίνεται και πότε;

Πρώτη φορά σεξ! Έκανα ένα τραγικό λάθος… εγώ βίασα τον εαυτό μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο