Σχέσεις

Μήπως νιώθετε μοναξιά μέσα στο γάμο σας; – 6 τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Ο χρόνος με τον εαυτό σας σάς δίνει την ευκαιρία να απελευθερωθείτε από τις κοινωνικές πιέσεις και να εξερευνήσετε τις δικές σας σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, χωρίς παρεμβολές. Μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να ασχοληθείτε με θέματα που σας συναρπάζουν, με νέα χόμπι, να αποκτήσετε γνώσεις, ακόμη και να εξασκήσετε νέες μεθόδους έκφρασης του εαυτού σας. Ακόμη, ο χρόνος με τον εαυτό σας είναι μια ευκαιρία να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί και να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας. Ωστόσο, αν νιώθετε μοναξιά, αποσύνδεση και απομόνωση ενώ είστε με τον σύζυγό σας, καλό είναι να αναζητήσετε τρόπους να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τον γάμο σας. Ο στόχος είναι να έχετε μια υγιή σχέση τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τον σύζυγό σας.

Εάν νιώθετε μοναξιά στη σχέση σας, ακολουθούν μερικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

*Συζητήστε τα συναισθήματά σας με τον σύζυγό σας

Υπενθυμίστε στον σύζυγό σας ότι δεν τον κατηγορείτε και δεν τον επικρίνετε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά θέλετε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Στη συνέχεια, μοιραστείτε ότι νιώθετε πραγματικά μόνη. Ίσως και οι δύο πρέπει να κάνετε ορισμένες αλλαγές ή ίσως αυτό μπορεί να αποδοθεί σε κάποια συναισθήματα που έχετε πριν από τη σχέση και που πρέπει να λύσετε με τον εαυτό σας.

*Κάντε ένα διάλειμμα από τις οθόνες

Αντί να περνάτε τον κοινό χρόνο σας αποκλειστικά βλέποντας σειρές ή κοιτάζοντας ο καθένας το κινητό του, προτιμήστε να απολαύσετε το δείπνο σας χωρίς οθόνες και να συζητήσετε για την ημέρα σας.

*Κάντε κάτι καινούργιο μαζί

Ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που δοκιμάζουν νέα πράγματα μαζί (ακόμη κι αν είναι απλώς μια νέα συνταγή ή ένα νέο χόμπι), είναι πιο δεμένα και απολαμβάνουν περισσότερο τη σχέση τους. Ξεκινήστε λοιπόν να κάνετε κάτι καινούργιο μαζί, π.χ. να βγαίνετε για περπάτημα ή να μαγειρεύετε παρέα.

*Αγκαλιάστε τον σύζυγό σας

Δείξτε στον σύζυγό σας την αγάπη σας με μια στοργική αγκαλιά. Όταν αγκαλιάζετε τον σύζυγό σας, απελευθερώνεται ωκυτοκίνη (συχνά ονομάζεται «ορμόνη της αγάπης»). Όταν αγγίζετε ο ένας τον άλλον, θα νιώσετε μια αίσθηση εγγύτητας. Θα αποκτήσετε επίσης βαθύτερα συναισθήματα σύνδεσης και εμπιστοσύνης.

*Μην ξεχνάτε τους φίλους σας

Μην παραμελείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας. Βγείτε για έναν καφέ με τις φίλες σας και επιδιώξτε να περάσετε χρόνο μαζί τους. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε τη σχέση με τον σύντροφό σας από μια σχετική απόσταση και με μια νέα προοπτική.

*Δοκιμάστε τη θεραπεία ζεύγους

Μιλώντας με έναν ειδικό στη θεραπεία ζεύγους, μπορείτε να μάθετε νέους τρόπους που θα σας φέρουν πιο κοντά και θα καλύψουν τη μεταξύ σας απόσταση.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Πόσοι από τους φίλους σας νοιάζονται πραγματικά για εσάς

Διαζύγιο Ύπνου: Τι είναι και πως βελτιώνει τη σχέση με το σύντροφό σας;

4 απλά καθημερινά πράγματα που φθείρουν τη σχέση σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Μετάβαση στο περιεχόμενο