Ενημέρωση Επικαιρότητα

Η μυστηριώδης υπόγεια στοά που ανακαλύφθηκε 179 χρόνια πριν κρύβει ένα τεράστιο μυστικό. Ποιο;

Η μυστηριώδης ανακάλυψη του ανεξήγητου υπόγειου ναού κατασκευασμένου εξολοκλήρου από όστρακα έγινε το 1835 όταν ένας εργάτης έσκαβε σε ένα χωράφι έξω στην παραθαλάσσια πόλη Margate, κοντά στο Κέντ της Αγγλίας.

Margate-Shell-Grotto-700x463

Ξαφνικά το φτυάρι του χώθηκε βαθιά μέσα στο χώμα και εξαφανίστηκε μέσα στο έδαφος. Ο Δανός πλοίαρχος ενός πλοίου που ήταν στην περιοχή ονόματι James Newlove, μόλις έμαθε το παράδοξο αυτό περιστατικό, έσπευσε σε βοήθεια. Μάλιστα, ο νεαρός γιος του προσφέρθηκε να κατέβει μέσα στην τρύπα δεμένος με ένα σχοινί και με ένα κερί στο χέρι….

Margate-Shell-Grotto-51

Το παιδί τότε αντίκρυσε ένα εκπληκτικό εύρημα κάτω από την επιφάνεια της γης. Τα τοιχώματα του δαιδαλώδους χώρου είχαν χτιστεί με όστρακα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, έσπευσε να περιγράψει αυτό που είδε, αλλά η ιστορία του έμοιαζε φανταστική και αλλόκοτη.

Margate-Shell-Grotto-17

Είπε πως ανακάλυψε έναν μαγικό ναό στολισμένο με εκατομμύρια όστρακα. Δύσκολα τον πίστεψαν μέχρις ότου διεύρυναν την τρύπα εισόδου και κατέβηκαν στο χώρο ενήλικες, που επιβεβαίωσαν τα λόγια του παιδιού….

Margate-Shell-Grotto-18-600x400

Πράγματι κάτω από το έδαφος υπήρχε ένα υπόγειο πέρασμα που οδηγούσε σε με μια αίθουσα στολισμένη με εκατομμύρια όστρακα. Ένας δαιμόνιος δάσκαλος της περιοχής έσπευσε και αγόρασε όλη την έκταση, πριν προλάβει και καταλάβει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού την μελλοντική αξία του οικοπέδου. Το 1837, δύο χρόνια μετά την ανακάλυψή του, το σπήλαιο άνοιξε την είσοδό του για το κοινό, που πλήρωνε εισιτήριο ώστε να λύσει την περιέργειά του….

Margate-Shell-Grotto-11

Οι τοίχοι, η οροφή, το πάτωμα, καλύπτονται από όστρακα. Το πώς βρέθηκαν εκεί παραμένει ένα μυστήριο. Πολλά σενάρια ακούστηκαν και όλα είχαν κοινή εκτίμηση ότι επρόκειτο για έναν αινιγματικό ναό….

Margate-Shell-Grotto-1

Κάποιοι είπαν ότι ήταν ρωμαϊκός ναός. Άλλοι υποστήριξαν ότι ήταν ναός που χρησιμοποιήθηκε για τελετουργίες στο μεσαίωνα. Ακόμα ειπώθηκε ότι ήταν ένα προϊστορικό αστρονομικό ημερολόγιο… Όλες οι θεωρίες έπεσαν στο τραπέζι αλλά καμία δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί. …

Margate-Shell-Grotto-72

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από την δεκαετία του 1930, οργανώθηκαν ακόμα και μεταφυσικές τελετές στην προσπάθεια κάποιων να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα των κατασκευαστών και να ρίξουν φως στο μυστήριο. Τα πνεύματα όμως έμειναν καλά κλεισμένα μέσα στα όστρακα……

πηγή: mixanitouxronou

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο