Μία νέα αμερικάνικη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως τα επιπλέον κιλά στην εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνα για την υγεία της μητέρας.

Η μελέτη αποκάλυψε πως όσες έγκυες είχαν πάρει 10 κιλά πάνω από τα συνιστώμενα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακή ανεπάρκεια, εκλαμψία αλλά και οίδημα στους πνεύμονες. Η μελέτη σε δείγμα 500.000 τοκετών, επιβεβαίωσε πως οι υπέρβαρες γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν μετάγγιση αίματος αλλά και υποστήριξη αναπνοής. Οι ισχύουσες οδηγίες σύμφωνα με την εγκυμοσύνη, αναφέρουν πως μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή της, μία γυναίκα μπορεί να πάρει έως και τα 15 κιλά αν το σωματικό βάρος της ήταν χαμηλό. Αν έχει κανονικά βάρος, τότε είναι έως 13, αν είναι υπέρβαρη έως 11 και αν είναι παχύσαρκη έως 9.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα μπορούν να πάρουν 17-24 κιλά αν έχουν χαμηλό ή φυσιολογικό βάρος, 14-23 κιλά αν είναι υπέρβαρες και 11-19 κιλά αν είναι παχύσαρκες. Για τα δικά σου κιλά, συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου, που θα σε καθοδηγήσει σχετικά με τη διατροφή, τις βιταμίνες και το βάρος σου.

 

Διαβάστε σχετικά

Γυμναστική για εγκύους: Prenatal pilates – Μαθήματα μητρικού θηλασμού και φροντίδας μωρού

10 απαντήσεις σε ερωτήματα εγκύων για τον Κορονοϊό, από Μαία-Σύμβουλο Θηλασμού!