Τέχνη

«Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» στο Μουσείο Μπενάκη!

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη έως την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024.

Η έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων

15 ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους, αναδεικνύοντας σύγχρονες οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τη φρεσκάδα της νεότερης γενιάς στη φωτογραφία.

Πρόγραμμα Νέων Φωτογράφων

Η έκθεση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εναρκτήριου Προγράμματος Νέων Φωτογράφων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών να αποκτήσουν βήμα στον εικαστικό χώρο και επιχειρεί να αναδείξει τη φωτογραφική παραγωγή πολλά υποσχόμενων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να υπερβεί τα όρια του μεμονωμένου εκθεσιακού γεγονότος. Ευελπιστεί να αποτελέσει ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, δικτύωσης, εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων δημιουργών και την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής παραγωγής.

Στον πυρήνα των δράσεων είναι η διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει το έργο των επιλεγμένων δημιουργών, η οποία φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν

Ειρήνη Ανδρουλάκη, Εύα Βέη, Ευτυχία Βλάχου, Θωμάς Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας, Κωστής Καραμπίνας, Γιώργος Καψαλάκης, Ελεάνα Κωνσταντέλλος Αντρέ, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Αριάνα Νταρβίς-Ταμπάρ, Μαρία Ντενίζ Ντεσσιμό, Δανάη Παναγιωτίδη, Παναγιώτης Ρόντος, Δημήτρης Σιώκης, Αριάδνη Χριστοφορίδου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ / ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-22:00, ΠΕΜΠΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-18:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ: WWW.PHOTOFESTIVAL.GR, WWW.YOUNGPHOTOGRAPHERS.GR

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

“Παιδί δικό μας, γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου” 12ος Διαγωνισμός Ποίησης ΣΠΕΚ

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο