Επικαιρότητα Πρόσωπα της πόλης Προτεινόμενο

O 12χρονος Σταύρος έφυγε χαρίζοντας ζωή σε άλλα παιδιά! Σήμερα η μεταφορά των οργάνων του!

Το μεγαλείο της ψυχής, της μητέρας Ιωάννας Αβραμίδη και του πατέρα, Κώστα Αβραμίδη, αποδεικνύεται με την απόφαση τους, να δωρίσουν τα όργανα του 12χρονου γιου τους. 

Αυτό το μικρό αγγελούδι, το υπέροχο αγόρι, ο μικρός πρωταθλητής, ο αθλητής και υπέροχος μαθητής Σταύρος, έχασε τη μάχη με τη ζωή! Η τελευταία πράξη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, γενναία καθώς η δωρεά οργάνων είναι το υπέρτατο δώρο, είναι δώρο ζωής για έναν άλλον άνθρωπο. 

Στη Γαστούνη, όλοι έχουν σαστίσει. Κανείς δε πιστεύει ότι αυτό το υπέροχο πλάσμα, ο Σταυρός, δε θα είναι πλέον ανάμεσα τους. Η πτώση στο κενό, κανείς δε πίστευε ότι θα αποβεί μοιραία. Κανείς δε πιστέυει ακόμη, ότι ο Σταυρός, δε ζει. 

Η οικογένεια του,  λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, δίνει ένα σημαντικό παράδειγμα ζωής για τη δωρεά οργάνων, για τη δύναμη της ψυχής, για την αξία της ζωής! Ένα παράδειγμα όπου κάνει σπουδαίους αυτούς τους ανθρώπους και τα αδέλφια του, Απόστολο και Γιώργο, να είναι υπερήφανα για τον αδελφό τους. 

Ο 12χρονος Σταύρος, έδωσε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όλες αυτές τις μέρες που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Δίπλα του, οι γιατροί να θέλουν να κερδίσουν μαζί του τη ζωή, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Τώρα δεν είναι πλέον μαζί μας! Σήμερ όμως ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά οργάνων και έτσι ο Σταύρος θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά, σε άλλους ανθρώπους και θα ζει μέσα απ’ αυτούς!

Οι συγγενείς, φίλοι, δάσκαλοι, συναθλητές του, θα θυμούνται πάντα τον Σταύρο, ως άριστο μαθητή, αθλητή, φίλο, άνθρωπο και δωρητή οργάνων! 

Η δασκάλα του στις πολεμικές τέχνες κ. Έλενα Κοτσίρη, συγκλονισμένη  και με δάκρια στα μάτια δήλωσε στην «Πατρίς»: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Σταύρος δεν θα είναι πια μαζί μας. Ούτε οι συναθλητές του εδώ, ούτε εγώ. Ο Σταύρος ήταν ένας ταλαντούχος αθλητής γιατί είχε ένα υπέροχο χαρακτήρα. Σε δύο μήνες θα έπαιρνε τη «μαύρη ζώνη». Ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία του ενώ είχε δεκάδες άλλες διακρίσεις. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του ».

 Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κλάδης συντετριμμένος δήλωσε στην «Πατρίς»: «Δάσκαλοι και μαθητές είμαστε συγκλονισμένοι από τον αδόκητο και άδικο θάνατο του Σταύρου. Ο Σταύρος θα μας λείψει. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.» Την Δευτέρα στη θέση του θα υπάρχει μια ανθοδέσμη…

Αντίο Σταύρο! Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Μετάβαση στο περιεχόμενο