Θέματα ψυχολογίας

Οι συνήθειες που έχουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δηλαδή ΕQ (Emotional intelligence) έχουν ορισμένες συνήθειες που τα βοηθούν να προχωρήσουν μπροστά.

Βάζουν στόχους και τους κατακτούν, δεν αφήνουν τίποτα να τους σταθεί εμπόδιο – κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε πομπώδεις εκφράσεις. Τα άτομα με υψηλό EQ σκέφτονται πριν μιλήσουν και επιλέγουν προσεκτικά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουν, πάντα με γνώμονα το τι θέλουν να πετύχουν.

Ποτέ δε θα πουν «καταλαβαίνω πώς νιώθεις», για παράδειγμα, γιατί είναι αδύνατο να κατανοήσουμε στ’ αλήθεια πώς αισθάνεται κάποιος άλλος. Μπορεί να προσπαθήσουμε, αλλά δε θα το καταφέρουμε.

Οι περισσότεροι είμαστε ανυπόμονοι κι ανασφαλείς – άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Υπεραναλύουμε καταστάσεις και βγάζουμε συμπεράσματα που, πολλές φορές, δεν ισχύουν. Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ωστόσο, ξέρουν να περιμένουν.

Μας αφήνουν να τους εξηγήσουμε την πλευρά μας, δε βιάζονται να καταλήξουν σε απόψεις και βγαίνουν κερδισμένοι.

Τα άτομα με υψηλό EQ δεν προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά, όταν επικρατεί σιωπή στο δωμάτιο. Παίρνουν τον χρόνο τους, σκέφτονται και μιλούν όταν έχουν κάτι να πουν. Έτσι, δείχνουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση – ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει – ενώ «διαβάζουν» το δωμάτιο.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

πηγή

5 τρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη σας σύμφωνα με τους ειδικούς!

Μετάβαση στο περιεχόμενο