Σεξ

Ολοι αμφίβολοι – Δεν υπάρχουν 100% straight άνθρωποι;

Τα πάνω κάτω σε όσα πιστεύαμε έως σήμερα οι περισσότεροι για τον εαυτό μας έρχεται να βάλει νέα έρευνα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν «αυστηρά ετεροφυλόφιλοι» άνθρωποι, αφού όλοι μας ελκόμαστε και από τα δύο φύλα.

Η έρευνα του Cornell University, με επικεφαλής τον Ριτς Σέιβιν-Γουίλιαμς, υποστηρίζει μάλιστα ότι η σεξουαλικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «φάσμα» και να μην κατηγοριοποιείται.

Στο πλαίσιο της μελέτης του, ο Σέιβιν-Γουίλιαμς μελέτησε τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών εθελοντών απέναντι σε ταινίες πορνό, εξετάζοντας τη διαστολή της κόρης των ματιών τους, που αποτελεί δείκτη σεξουαλικής διέγερσης.

Κοινωνικά στερεότυπα

Οπως διαπίστωσε, οι κόρες των γυναικείων ματιών διαστέλλονταν τόσο όταν παρακολουθούσαν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια όσο και όταν παρακολουθούσαν λεσβιακού τύπου πορνό, ενώ των αντρών διαστέλλονταν και όταν παρακολουθούσαν γυναικείο αυνανισμό και όταν παρακολουθούσαν ανδρικό, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

«Εως σήμερα πιστεύαμε ότι η αμφιφυλοφιλία ήταν μόνο γυναικείο φαινόμενο» δήλωσε ο επιστήμονας στο Broadly, προσθέτοντας ότι η νέα έρευνά του έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι τα κοινωνικά στερεότυπα, που θέλουν τις γυναίκες και όχι τους άντρες να έχουν πιο «ρευστή» σεξουαλικότητα, κάνουν πολλούς άντρες να φοβούνται να εκφράσουν τις πραγματικές προτιμήσεις τους. «Ακόμα κι αν ένας άντρας αισθάνεται σεξουαλική έλξη για έναν άλλον, δεν θα το πει ποτέ» προσθέτει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο