Παιχνίδια

Ώρα για παιχνίδι!!! Προσχολική ηλικία!

Τη δαχτυλήθρα ψάξε
Ομάδα παιχνιδιού: 5
Υλικά: διάφορα αντικείμενα
Κανόνας παιχνιδιού: η παιδαγωγός δείχνει στα παιδιά ένα αντικείμενο, το οποίο στη συνέχεια θα κρύψει μέσα στο δωμάτιο. Το αντικείμενο θα κρυφτεί με τέτοιον τρόπο, ώστε εάν κάποιος είναι παρατηρητικός θα το δει. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, όπως ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα ή μόνο σε μια γωνιά ή πάνω στο περβάζι του παραθύρου κλπ. Τα παιδιά πρώτα το παρατηρούν, περιγράφουν το σχήμα του, το χρώμα του, το μέγεθος. Όποιος το βρει θα το κρύψει στη συνέχεια. Π.χ. μια δαχτυλήθρα επάνω στο ράφι του καθρέφτη, ένα αρκουδάκι στη γωνία με τις κούκλες, ένα αυτοκινητάκι στο χαλί με τα συναρμολογούμενα παιχνίδια κλπ.

Σώσε τη χώρα σου
Ομάδα παιχνιδιού: 5
Υλικό: στεφάνια ρυθμικής ή σαμπρέλες και ένα ταμπουρίνο
Κανόνας παιχνιδιού: μέσα στο χώρο είναι σκορπισμένα τα στεφάνια. Ένα στεφάνι λιγότερο από τους παίκτες. Με τον ήχο του ταμπουρίνου τα παιδιά τρέχουν διάσπαρτα χωρίς να αγγίζουν τα στεφάνια. Όταν η παιδαγωγός σταματήσει να παίξει το ταμπουρίνο, τα παιδιά πρέπει να τρέξουν γρήγορα και να μπουν μέσα σε ένα από τα στεφάνια. Το παιδί που δεν πρόλαβε και έμεινε έξω παίρνει το ταμπουρίνο και συνεχίζει το παιχνίδι.

Ποιος έφυγε
Ομάδα παιχνιδιού: 5
Υλικά: 0
Κανόνας παιχνιδιού: ένα παιδί ακουμπά το κεφάλι στον ώμο της παιδαγωγού με κλειστά μάτια.
Ένα άλλο παιδί φεύγει από την ομάδα και κρύβεται μέσα στο χώρο. Το πρώτο παιδί ανοίγει τα μάτια και πρέπει να βρει ποιο παιδί έφυγε.
Παραλλαγή: εάν έχει περάσει αρκετός χρόνος και η ομάδα γνωρίζεται καλά μεταξύ της, το παιδί που λείπει βρίσκεται εύκολα και σύντομα. Για αυτό το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί ως εξής. Η παιδαγωγός ή τα παιδιά από την ομάδα ρωτούν τι χρώμα παντελόνι φορούσε, τι χρώμα μπλούζα, τι παπούτσια κλπ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο