Βιβλίο

Παιδικό βιβλίο: Η Γαρυφαλλιά φόρεσε γυαλιά

Μέσα από τους προβληματισμούς ενός παιδιού και τις περιπέτειές του, αναδεικνύεται η αξία της αυτοεκτίμησης και του σεβασμού.Αυτό μας το διηγείται Η Γαριφαλλιά φόρεσε γυαλιά.

Ένα παιδικό βιβλίο που συντελεί στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η Γαρυφαλλιά, δεν ήθελε να φορέσει τα γυαλιά παρ’ όλο που δεν έβλεπε αρκετά καλά. Νόμιζε ότι σε κανέναν δε θα αρέσει, αψηφώντας τον κίνδυνο ότι θα μπορούσε και να πέσει. Χωρίς αυτά, στον πίνακά τα γράμματα φαινόντουσαν θολά, ατυχήματα έπαθε αρκετά και δυσκολευόταν στο παιχνίδι με τα υπόλοιπα παιδιά.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τελικά, τα φόρεσε ευτυχώς. Όπως της είπε και ο γιατρός: τα γυαλιά δεν έχουν σχέση με την ομορφιά, αλλά είναι χρήσιμα για να βλέπουμε καλά.

Μέσα από το παιδικό βιβλίο «Η Γαρυφαλλιά, φόρεσε γυαλιά» αναδεικνύεται η αξία της αυτοεκτίμησης και του σεβασμού.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αΐντα Λουκά µεγάλωσε στην Αθήνα και από µικρή ασχολείται µε τον εθελοντισµό, τις τέχνες και τον αθλητισµό. Σπούδασε Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας µε ειδίκευση στην ειδική αγωγή και εργάζεται σε σχολεία πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης φροντίζοντας παιδιά που έχουν αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κατέχει επίσης πτυχίο Τεχνολόγου Γεωπόνου.

Τα παιδιά της ήταν το έναυσµα για να ασχοληθεί µε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Το πρώτο της παραµύθι εκδόθηκε το 2022, µε τίτλο «O Παρασκευάς, το παιδί της καρδιάς» και θέµα την παιδοθεσία.

Παιδική Κατάθλιψη: Πως θα βοηθήσουν οι γονείς; – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο