Αθλητισμός

Πάτρα: Ανάπλαση αθλητικών χώρων. Κολυμβητήριο Αγυιάς, γήπεδο προσφυγικών

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας Δημήτρη Μπαλαφούτη, για τη συνάντηση του με τον Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό και τα όσα δεσμεύτηκε, σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν στις υποδομές και τη συντήρηση των γηπέδων ποδοσφαίρου της πόλης μας, αλλά και στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς.

«Κύριε Πρόεδρε

Επιθυμώ να σας ενημερώσω  για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, ότι η πρόσφατη συνάντησή μας στο Υπουργείο Αθλητισμού, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Ιούλιο Συναδινό, έγινε με σκοπό να απαιτήσουμε την ταχύτατη ανάπλαση και αποκατάσταση των αθλητικών χώρων του παλιού Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση, στο τέλος Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Συναδινός, μας ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί την πόλη μας και θα περιοδεύσει στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων και οξυμένων αναγκών στις υποδομές, συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν τα δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία και χιλιάδες αθλητές τους, στο Δήμο μας.

Σε αυτές τις οξυμένες ανάγκες, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των Προσφυγικών.

Για την Δημοτική Αρχή το θέμα του χλοοτάπητα έχει κλείσει με την προηγούμενη κυβέρνηση από τον Νοέμβρη του 2014, μετά την ενημέρωσή μας από τον προηγούμενο Γ.Γ. κ. Ανδριανό και τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ότι έχουν προβλεφθεί κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2015.

Αυτά για την Δημοτική Αρχή είναι δεδομένα, δεν επανερχόμαστε. Ισχύουν στο ακέραιο. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Περιμένουμε από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα μεταξύ άλλων, συγκεκριμένες ενέργειες για την ολοκληρωμένη όπως προβλέπεται ανακατασκευή, του ιστορικού γηπέδου των Προσφυγικών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο