Θέματα ψυχολογίας

Πάτρα: Επιτυχημένη η εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας και την Κίνηση “Πρόταση”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας Καλλίπολις με καλεσμένο ομιλητή τον Δρ. Καραγιάννη Δημήτριο, παιδοψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου.
 
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Α.Σαμοθρακίτης – Πρόεδρος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ και η κ. Γ.Ζορμπά – Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας έδωσαν το στίγμα από την φετινή πορεία των 2 φορέων και την συμπόρευση χιλιάδων γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, εθελοντών και νέων στην Πάτρα και την Αχαΐα.
 
Στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ASTIR οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν την ομιλία του Δρ Δ.Καραγιάννη με θέμα: «Α-νόητες σχέσεις και σχέσεις με νόημα» και με τις ερωτήσεις που έθεσαν στο τέλος ανέδειξαν και άλλες πτυχές του θέματος.
 
Δημιουργούμαστε μέσα από το σχετίζεσθε, είμαστε προϊόντα σχέσης ανέφερε ξεκινώντας ο κ.Καραγιάννης, ωστόσο ποιες θα λέγαμε ότι είναι οι σχέσεις δίχως νόημα; Αυτές που μας εγκλωβίζουν σε ατέρμονους ανταγωνισμούς, αυτές στις οποίες δεν συναντάμε τον άλλον αλλά το μόνο που επιθυμούμε είναι η ικανοποίηση προσωπικών αναγκών, αλλά και όσες στο όνομα της αγάπης δεν επιτρέπουν την στοιχειώδη απόσταση της ατομικής ύπαρξης. Και τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις σχέσεις με νόημα σε όλα τα επίπεδα (συντροφικές, ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές, οικογενειακές κ.λπ.); Είναι οι σχέσεις που σου δίνουν ανάσα ζωής, που σου επιτρέπουν να συναντήσεις τον άλλον και να νοιώσεις για μια στιγμή οικεία, που διακινούν την επιθυμία, που υπερβαίνουν την ατομικότητα, που επιτρέπουν να βιωθούν επανορθωτικές εμπειρίες ικανές να επουλώσουν «τραύματα» του παρελθόντος, που παράγουν ζωή και εμπνέουν στον άλλον την δυνατότητα να υπάρχει.
 
Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις και η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ εύχονται σε όλους καλό καλοκαίρι και ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες για τον Σεπτέμβρη.
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο