Ζώα

Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση για τον καθαρισμό της παραλίας του Καστελόκαμπου απο τους Patrinistas

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, η δράση “Καθαρισμός βυθού – ακτής της παραλίας Καστελλόκαμπου και των εκβολών του Χείμαρρου Χάρανδρου”, στα πλαίσια της παγκόσμιας εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it Greece 2016”που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φροντίζοντας έμπρακτα για την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
 
patrinistas7-juniorsclub
 
Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομάδων Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas, της Ομάδας αυτοδυτών μας και του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου και συμμετείχαν προχθές στην δράση μας, καθαρίζοντας τον βυθό και την ακτή της παραλίας Καστελλόκαμπου και τις εκβολές του Χείμαρρου Χάρανδρου.
 
Καθαρίσαν κατ΄ εκτίμηση μια έκταση μεγαλύτερη των 600 μέτρων και συνολικά μαζεύτηκαν περίπου 120 μεγάλες σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, ξύλα, κλαδιά, γόπες, ρουχισμός, παπούτσια κ.λπ.) και περίπου 40 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, σακούλες πλαστικές – χάρτινες , κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα, σαμπρέλες, αναπτήρες, ποτήρια, παιχνίδια, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.).
 
patrinistas6-juniorsclub
 
Όλα τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια περισυνελέγησαν από απορριμματοφόρο όχημα που διέθεσε ο Δήμος Πατρέων ειδικά για την δράση, ενώ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια τοποθετήθηκαν για αποκομιδή στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης. Ξεχωριστά μαζεύτηκαν περίπου 5 κιλά πλαστικά πώματα μπουκαλιών για αξιοποίηση μαζί με άλλη ποσότητα από αντίστοιχες δράσεις (αγορά αναπηρικού αμαξιδίου). Επίσης με χορτοκοπτικά και αλυσοπρίονα του τοπικού Συλλόγου, έγινε κοπή χορταριών και κλάδεμα των δένδρων, ενώ μετά τον καθαρισμό της παραλίας, μπουλντόζες που διέθεσαν ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ειδικά για την δράση μας σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο, διαμόρφωσαν (όπου απαιτείτο) την ακτή.
 
patrinistas5-juniorsclub
 
Στην δράση, πέραν των διοργανωτών, συνέδραμαν – συμμετείχαν ενεργά:
 
1. Εκπαιδευτικοί και νήπια με τους γονείς τους, από το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών.
2. Εκπαιδευτικοί και νήπια με τους γονείς τους ,από το 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου.
3. Εκπαιδευτικοί και μαθητές με τους γονείς τους, από το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρίου.
4. Ο πρόεδρος και μέλη του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλόκαμπου.
5. Στελέχη – εργαζόμενοι της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα του εργοστασίου στο Δρέπανο Αχαΐας.
6. Η πρόεδρος και αρκετοί κάτοικοι – παιδιά, από την Δημοτική ενότητα Ρίου και τον Καστελλόκαμπο.
7. Αυτοδύτες του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου.
8. Στελέχη – εργαζόμενοι της Εταιρίας Παναγιώτης Κερασίδης & Χρήστος Κερασίδης, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
9. Μέλη πολλών Εθελοντικών Ομάδων της περιοχής.
10. Μαθητές με τους γονείς τους, από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο.
11. Εκπαιδευτικοί με τα παιδιά τους και φοιτητές, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
12. Δεκάδες κάτοικοι και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
 
​Τον χώρο της δράσης επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κυρ. Απόστολος Κατσιφάρας και συνεργάτες του και συνεχάρησαν – συνομίλησαν με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες φίλους Εθελοντές.
 
Ευχαριστούν Θερμά :
 
1. Όλους τους φίλους – εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια στον καθαρισμό του βυθού και της ακτής της παραλίας παραλίας Καστελλόκαμπου!! Η συμμετοχή σας ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλοι συνέβαλαν με το τρόπο τους, μα πιο πολύ τα μικρούλια μας, τα νήπια και τα λυκόπουλα …. οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου.
 
2. Την Εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα το Εργοστάσιο στο Δρέπανο Αχαΐας για την επιπρόσθετη παροχή – προσφορά υλικών υποστήριξης της δράσης (πανό δράσης, σακούλες, γάντια, σάρωθρα κ.λπ.) και διοικητικής μέριμνας των συμμετεχόντων (μπλουζάκια, νερά, σάντουιτς κ.λπ.) καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλόκαμπου, για την αγορά εξοπλισμού κατά κρίση του (όπως καλαθάκια – παγκάκια), που θα τοποθετηθούν αργότερα κατά μήκος της παραλίας.
 
3. Την Εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. για την παροχή – προσφορά ποσότητας αναψυκτικών για τους συμμετέχοντες εθελοντές.
 
4. Την Εταιρία Παναγιώτης Κερασίδης & Χρήστος Κερασίδης, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, για την επιπρόσθετη παροχή – προσφορά ανυψωτικού οχήματος, για την υποβοήθηση του έργου των δυτών.
 
5. Το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρίου, για την επιπρόσθετη συνδρομή του σε τυχόν θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
 
6. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Γραφείο Τύπου), για την συνδρομή – υποστήριξη, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση – δημοσιοποίηση της δράσης και την παροχή υλικών υποστήριξης της (πανό Περιφέρειας, σακούλες- γάντια SANITAS, κονκάρδες , αυτοκόλλητα κ.λπ.).
 
7.Το Τμήμα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, για την άψογη συνεργασία και την συνδρομή στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
 
8.Την Ομάδα συντονισμού του Let’s Do It Greece 2016, για την συνδρομή – υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση – δημοσιοποίηση της δράσης μας και την παροχή υλικών υποστήριξης της ( σακούλες- γάντια SANITAS, κονκάρδες , αυτοκόλλητα κ.λπ.).
 
9. Τα ΜΜΕ Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας γενικότερα (έντυπα και ηλεκτρονικά) και τους φίλους δημοσιογράφους για την ανιδιοτελή συνδρομή – υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή – δημοσιοποίηση της δράσης, με την ανάρτηση επαναλαμβανόμενων δελτίων τύπου, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών.
 
patrinistas2-juniorsclub
Μετάβαση στο περιεχόμενο