Σκύλος

Περίοδος σκύλου: Τι πρέπει να γνωρίζω

Τα αγαπημένα μας τετράποδα, τα σκυλάκια μας έχουν κι αυτά περίοδο. Πότε και πως έρχεται η περίοδος θα μάθεις παρακάτω!

Έχει ο σκύλος περίοδο;

Γνωρίζατε πως και οι σκύλοι έχουν περίοδο; Κι όμως! Για την ακρίβεια, ο πρώτος οίστρος του σκύλου έρχεται στην εφηβική ηλικία.

Σε γενικές γραμμές, η εφηβεία ή αλλιώς η σεξουαλική ωρίμανση ενός σκύλου είναι κάπου στους 6 πρώτους μήνες της ζωής του. Αυτό όμως διαφέρει ανάλογα με τη ράτσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Τα μικρόσωμα σκυλάκια φτάνουν σε αυτό το στάδιο σε μικρότερη ηλικία, ενώ όσα ανήκουν σε μεγαλόσωμες και γιγαντιαίες ράτσες σκύλων ίσως χρειαστεί να φτάσουν στον 18ο μήνα ή ακόμα και στο δεύτερο έτος της ζωής τους.

Τώρα από εκεί και πέρα, η περίοδος σκύλου αποτελείται από ορισμένα στάδια. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι εκείνο του οίστρου όπου η σκυλίτσα μπορεί να μείνει έγκυος.

Παρακάτω θα πληροφορηθείτε σχετικά με το κάθε πότε έρχεται η περίοδος πόσο κρατάει η περίοδος του σκύλου, αλλά και αναφορικά με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για να καταπολεμήσετε τα φυσικά συμπτώματα.

Κάθε πότε έρχεται η περίοδος του σκύλου;

Τα περισσότερα θηλυκά σκυλάκια αδιαθετούν δύο φορές τον χρόνο, ή αν θέλετε, κάθε έξι μήνες. Το χρονικό αυτό διάστημα όμως μπορεί να διαφέρει από ράτσα σε ράτσα και από σκύλο σε σκύλο.

Μικρά σκυλάκια ας πούμε μπορούν να έχουν περίοδο τρεις φορές το χρόνο, ενώ τα πιο μεγαλόσωμα μόλις μία. Σε γενικές γραμμές, τα νεαρά σκυλάκια παρουσιάζουν ακανόνιστο κύκλο. Αυτός σταθεροποιείται μετά από περίπου δύο χρόνια.

Αναρωτιέστε πόσο κρατάει η περίοδος του σκύλου; Περίπου μιάμιση με δύο εβδομάδες είναι η διάρκεια της, τηρουμένων των διαφορών από σκύλο σε σκύλο.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος του έτους όπου θεωρείται ιδανική να ζευγαρώσετε την σκυλίτσα σας. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελεί το Μπασέντζι και το Θιβετιανό Μαστίφ που έχουν συνήθως περίοδο κάθε άνοιξη.

Ποια είναι τα συμπτώματα της περιόδου των σκύλων;

Το πρώτο σημάδι είναι το πρήξιμο του αιδοίου, αν και δεν είναι πάντοτε προφανές. Συνήθως, αυτό που θα δείτε εσείς πρώτα με γυμνό μάτι είναι οι κολπικές εκκρίσεις με αίμα. Η ποσότητα τους διαφέρει εξίσου από σκυλίτσα σε σκυλίτσα.

Οι εκκρίσεις αυτές μεταβάλλονται σε χρώμα και όψη όσο ο κύκλος προχωράει φυσιολογικά. Από βαθύ κόκκινο αναμένεται να μετατραπούν σε ένα απαλό ροζάκι, ενώ η σύσταση τους θα είναι πιο νερουλή.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το μόνο σίγουρο είναι πως η περίοδος σκύλου απαιτεί πάνες! Έτσι, εκείνη θα αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της κι εσείς δεν θα χρειάζεται να καθαρίζετε το σπίτι σας όλη μέρα και να την κάνετε μπάνιο κάθε φορά που λερώνεται.

Στο εμπόριο θα μπορέσετε να βρείτε διάφορα είδη σχετικών προϊόντων και μάλιστα σε διάφορα μεγέθη – γιατί κάθε σκυλίτσα είναι διαφορετική και αξίζει τα καλύτερα!

Υπάρχουν οι επαναχρησιμοποιούμενες που πλένονται και ξαναφοριούνται. Είναι οικονομικά προσιτές και απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ώστε να ταιριάζουν με τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της.

Μια εξίσου καλή επιλογή είναι οι πάνες μιας χρήσης. Κυκλοφορούν επίσης σε μια ποικιλία από διαστάσεις και μεγέθη. Είναι πολύ απορροφητικές, άνετες και με μεγάλη ευκολία προσαρμογής.

Στα πρωταρχικά στάδια είναι φυσικό κι επόμενο ο οίστρος να προκαλεί λίγο πόνο και η σκυλίτσα να παρουσιάζει μια σχετικά αλλοπρόσαλλη και νευρική συμπεριφορά.

Ένα εξίσου κορυφαίο σύμπτωμα που έχει η περίοδος του σκύλου είναι η συχνοουρία. Εξίσου φυσιολογικό είναι η σκύλα σας να αναπτύξει κάποιου είδους συμπεριφορά μαρκαρίσματος. Αυτό συμβαίνει για να ενημερώσει τους αρσενικούς για την αναπαραγωγική φάση της.

Με τη σειρά τους, οι αρσενικοί είναι σε θέση να την εντοπίσουν από μεγάλη απόσταση. Σε μια ύστατη προσπάθεια τους να κερδίσουν ένα βράδυ μαζί της, ίσως αρχίσουν να μαρκάρουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σας.

πηγη

Χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση σεισμού – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο