Εγκυμοσύνη / Γέννα

Πόσο σημαντικό είναι το μέγεθος της κοιλιάς στην εγκυμοσύνη;

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες θα συμφωνήσουν ότι μόλις αρχίσει να φαίνεται η κοιλίτσα τους, ξεκινούν τα πρώτα σχόλια και οι ερωτήσεις: «πόσο μηνών είσαι;», «Ω, έχεις μεγάλη κοιλιά», ή « δεν σου φαίνεται, η κοιλιά σου είναι μικρή».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα καλοπροαίρετα σχόλια επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, καθώς αναρωτιέται αν το μέγεθος της κοιλιάς σημαίνει ότι κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Το μέγεθος της κοιλιάς δεν είναι δείκτης

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς, ούτε ο γιατρός, να μαντέψει πόσο μηνών είναι μια γυναίκα κοιτάζοντας απλά την κοιλιά της. Το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς μιας εγκύου θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Το ύψος και το βάροςτης
  • Εάν αυτό είναι το πρώτο ή το δεύτερο μωρό
  • Σε ποια θέση βρίσκεται το μωρό
  • Εάν η κύηση είναι πολύδυμη

Επίσης, το σώμα κάθε γυναίκας είναι μοναδικό στο πώς αλλάζει και ανταποκρίνεται στην εγκυμοσύνη και αυτό δεν πρέπει αν το ξεχνά η εγκυμονούσα.

Λόγοι που η κοιλιά μπορεί να φαίνεται μικρή

Αν και είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για κάθε γυναίκα ξεχωριστά, μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η κοιλιά φαίνεται «μικρή», παρόλο που όλα εξελίσσονται κανονικά. Αυτοί μπορεί να είναι:

  • Η θέση του μωρού: Το μωρό κινείται και αλλάζει θέση τακτικά, ιδιαίτερα μέχρι και τις 32 έως 34 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται το μωρό, η κοιλιά μπορεί μερικές φορές να φαίνεται μικρότερη και άλλες ελαφρώς μεγαλύτερη.
  • Το ύψος: Οι γυναίκες που είναι ψηλές έχουν άφθονο χώρο για να μεγαλώσει το μωρό τους προς τα πάνω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερη η κοιλιά καθώς η μήτρα δεν ωθείται προς τα εμπρός.
  • Πρώτη εγκυμοσύνη: Εάν οι κοιλιακοί μυς δεν έχουν τεντωθεί ποτέ πριν από την εγκυμοσύνη, τείνουν να είναι αρκετά σφιγμένοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το μωρό είναι μεν ψηλά στην κοιλιά σας αλλά ότι είναι πιο μικρή.

Λόγοι που η κοιλιά μπορεί να φαίνεται μεγάλη

Όπως και στις περιπτώσεις των εγκύων με μικρή κοιλιά, έτσι σε όσες έχουν αρκετά μεγάλη, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό, όπως:

  • Δεύτερη εγκυμοσύνη: Μετά την πρώτη εγκυμοσύνη οι περισσότερες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη κοιλιά καθώς οι μυς δεν είναι το ίδιο σφιχτοί με αποτέλεσμα το μωρό να είναι πιο «μπροστά».
  • Η θέση του μωρού: Η μεταβαλλόμενη θέση του μωρού μπορεί να κάνει την κοιλιά να φαίνεται μικρότερη μερικές φορές και μεγαλύτερη σε άλλες.
  • Το ύψος: Οι γυναίκες που είναι σχετικά πιο κοντές, με «κοντή μέση» και μικρό μήκος μεταξύ της κορυφής του γοφού τους και της κάτω πλευράς, έχουν λιγότερο χώρο για να μεγαλώσει το μωρό προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει την τάση να μεταφέρει το μωρό πιο μπροστά και να δείχνει «μεγαλύτερο».

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Τα 8 καλύτερα φαγητά για τη ναυτία και τις καούρες της εγκυμοσύνης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο