Gadget - Τεχνολογία

Ο σκύλος σου έχει προφίλ στο «facebook των σκύλων»;

Είναι τόσα τα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες σκύλων και τώρα βρήκαν έναν νέο τρόπο να επικοινωνούν μεταξύ τους!

dog-facebook.juniorsclub2

Τη δική τους θέση στα social media επιχειρούν να κατακτήσουν οι τετράποδοι φίλοι μας μέσω της ιστοσελίδας, «TheDogSpace.gr» η αλλιώς το «facebook των σκύλων», που αποτελεί τη δική τους διαδικτυακή κοινότητα.

dog-facebook.juniorsclub.10

Τα πρώτα βήματα του νέου εγχειρήματος στήριξαν τα ΜΜΕ, προβάλλοντας την όλη προσπάθεια, ενώ ένας «σταρ» γεννήθηκε στα τηλεοπτικά πλατό που δεν είναι άλλος από τον περίφημο «κουραμπιέ» τον σκύλο του ιδρυτή του TheDogSpace.gr, όπου έχει γίνει πλέον αναγνωρίσιμος και έχει 700 προσωπικούς φίλους στην σελίδα του.

Σκοπός της εισβολής των αγαπημένων μας ζώων στο Internet δεν είναι οι νέες γνωριμίες και ότι ήθελε προκύψει αλλά η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα προβλήματά τους.

 Όπως μας εξηγεί ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Διονύσης Ξένος, η αγάπη του από πολύ μικρή ηλικία για τους σκύλους παράλληλα με την ανάγκη που ένιωθε να τους προσφέρει εμπράκτως τη βοήθειά του , τον ώθησε μετά από πολύ σκέψη να δημιουργήσει μια μεγάλη κοινότητα για τα τετράποδα αξιοποιώντας την ισχύ και την αμεσότητα του ‘Ιντερνετ.

Κάπως έτσι εμφανίστηκε πριν από ενάμισι χρόνο στον διαδικτυακό αέρα το «facebook για σκύλους», οργανώνοντας δράσεις σε εβδομαδιαία η μηνιαία βάση, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα ζώα σε ειδικά καταφύγια.

dog-facebook.juniorsclub.7

Στις δράσεις που διοργανώνονται συμμετέχουν εθελοντικά κτηνίατροι και εκπαιδευτές σκύλων, οι οποίοι παρέχουν αφιλοκερδώς τις συμβουλές τους για διάφορα θέματα.

Καθημερινά στην ιστοσελίδα αναρτώνται άρθρα και συνεντεύξεις με συμβουλές και απαντήσεις σε απορίες και ανησυχίες που μπορεί να προκύπτουν σχετικά με σκύλους.

dog-facebook.juniorsclub

Οι αριθμοί δίνουν πλέον το στίγμα της ανταπόκρισης του κόσμου, καθώς τα μέλη ήδη ανέρχονται στα 3500, ενώ την ιστοσελίδα επισκέπτονται καθημερινά τουλάχιστον 5.000 χρήστες του διαδικτύου. «Στόχος μα είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», λέει ο Διονύσης Ξένος.

Την ίδια στιγμή τα μέλη που προέρχονται κυρίως από Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και το εξωτερικό, Καναδά – Λονδίνο – Αμερική – Ολλανδία κτλ. έχουν την ευκαιρία να αναρτήσουν τα δικά τους βίντεο που αφορούν τα δικά τους σκυλάκια, να κοινοποιήσουν ένα κατόρθωμα τους ή να εκφράσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει μια η ειδική φόρμα με τους τετράποδους φίλους που ψάχνουν σπίτι. «Κάθε άνθρωπος που υιοθέτει ένα σκύλο ή που μαθαίνει κάτι γι’ αυτόν είναι κέρδος, χαρά και εκπλήρωση του στόχου μας», επισημαίνει ο κ. Ξένος προσθέτοντας ότι «το ιδανικό σενάριο θα ήταν όλος ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να δυναμώσει η αγάπη του για τα ζώα γενικότερα».

dog-facebook.juniorsclub.3

Η ιστοσελίδα δέχεται αρκετά συχνά καταγγελίες για κρούσματα κακοποίησης, ακραία περιστατικά, που η περιγραφή τους και μόνο είναι ανατριχιαστική. Σε κάθε τέτοια περίπτωση οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ειδοποιούν άμεσα τον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο για την κακοποίηση των ζώων έχει πλέον αυστηροποιηθεί.

«Αν μάθουμε να αγαπάμε τους σκύλους, όλα τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα ότι δεν θα συμβούν» λέει ο Δ. Ξένος. Τα σχόλια του κόσμου για το TheDogSpace.gr και τις δράσεις του είναι ενθαρρυντικά όπως και η ανταπόκριση του κόσμου.

Η ομάδα του TheDogSpace.gr είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια προσφέροντας στα αγαπημένα μας τετράποδα αγάπη και έμπρακτη υποστήριξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο