Επιστημονικά Νέα

Στίβεν Χόκινγκ: Οι μαύρες τρύπες είναι δίοδος για άλλα σύμπαντα

Δεκαετίες προβληματίζονται οι ειδικοί για το παράδοξο των μαύρων τρυπών. Και έρχεται ο μεγαλύτερος εν ζωή επιστήμονας ο Στίβεν Χόκινγκ, από τη Στοκχόλμη, να διατυπώσει τη θεωρία ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαφύγουν μέσω των μαύρων τρυπών και όχι να εγκλωβιστούν. Βέβαια, πάντα σύμφωνα με τον Χόκινγκ όσοι ταξιδέψουν σε μαύρη τρύπα δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν όμως θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν κάπου αλλού.

Στην ουσία οι μαύρες τρύπες δεν είναι και τόσο “μαύρες” όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και θα μπορούσαν να τις διασχίσουν και να βρεθούν αλλού σε ένα άλλο σύμπαν.

“Η ύπαρξη εναλλακτικών ιστοριών με τις μαύρες τρύπες είναι μάλλον πιθανό” δήλωσε από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, “η τρύπα πρέπει να είναι μεγάλη και αν γυρνάει τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει δίοδος για άλλο σύμπαν. Όμως δεν θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω και έτσι ενώ με μαγεύει το ταξίδι στο διάστημα, αυτό δεν θα το τολμούσα καθόλου” συμπλήρωσε.

Η πρόταση του Χόκινγκ είναι μία προσπάθεια να δοθεί μία απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει τους φυσικούς τι συμβαίνει με τα πράγματα όταν πηγαίνουν πέρα από τον ορίζοντα, όταν ακόμη και το φως δεν μπορεί να επιστρέψει.

 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο