Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Αγκινάρες με ζυμαρικά βίδες

Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα μας ετοιμάζει μια συνταγή με ζυμαρικά. Θα μας μαγειρέψει αγκινάρες με ζυμαρικά βίδες. Ένα νόστιμο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Υλικά

10 αγκινάρες

1/2 κιλό ζυμαρικά βίδες

10 φέτες μπέικον κομμένο μικρά τεμάχια

Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

300γρ παρμεζάνα

Εκτέλεση

1) καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τεμάχια της ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε και μετά ρίχνουμε λίγο νερό να βράσουν να μαλακώσουν ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι μόλις βράσουν και μείνουν με το λάδι τους τις βάζουμε στο μουλτι και τις πολτοποιουμε

2) σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αλάτι και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις βίδες να βράσουν και μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και βάζουμε λίγο βούτυρο και τα ανακατεύουμε

3) σε ένα τηγάνι βάζουμε το. μπέικον και το τηγανίζουμε

4)ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις βίδες τις πολτοποιημενες αγκινάρες και ανακατεύουμε

5) σερβίρουμε και ρίχνουμε επάνω στις βίδες την παρμεζάνα τριμμένη και το μπέικον

Η συνταγή της μαμάς: Κριθαράκι με παρμεζάνα

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο