Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας έχει ετοιμάσει μια συνταγή με ζυμαρικά, νόστιμη και νηστίσιμη. Θα μας μαγειρέψει καλαμαράκια με φιογκάκια.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1/2 κιλό φιογκάκια
1 κιλό καλαμαράκια
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
300γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάτσο βασιλικός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) καθαρίζουμε και κόβουμε τεμάχια τα καλαμαράκια
2) σε ένα μεγάλο τηγάνι βαθύ βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τα καλαμαράκια τα σωταριυμε για 2 λεπτά
3) ρίχνουμε και τα τοματίνια το αλάτι πιπέρι τον βασιλικό και τον μαϊντανό
4) σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι και ρίχνουμε τα φιογκάκια να βράσουν
5) όταν είναι έτοιμα τα φιογκάκια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα καλαμαράκια και ρίχνουμε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά και περιμένουμε ανακατεύοντας να μείνουν με την σάλτσα τους και σερβίρουμε με παρμεζάνα.