Η μαμά σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα θα μας φτιάξει μια συνταγή με καλαμαράκια. Θα το συνδυάσει με τα υπέροχο ζυμαρικό λιγκουίνι. Αν δεν καταλάβατε θα μας μαγειρέψει καλαμαράκια με λιγκουίνι.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1/2 κιλό λιγκουίνι
500γρ καλαμαράκια
1 ποτήρι ούζο του κρασιού
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Δενδρολίβανο ένα ματσάκι
Αλάτι πιπέρι μπούκοβο
Ελαιόλαδο
300γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά
2) σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε τα σκόρδα τα τοματινια και τα σωταρουμε και το δενδρολίβανο αλάτι πιπέρι μπούκοβο
3) ψιλοκόβουμε τα καλαμαράκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι και τα σβήνουμε με το ούζο μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και τα ζυμαρικά με λίγο από το νερό τους και τα ανακατεύουμε να μείνουν με την σάλτσα τους
4)σερβίρουμε και ρίχνουμε και λίγο φρέσκο πιπέρι μαζί με την παρμεζάνα.