Η μαμά σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα έχει για μας μια πεντανόστιμη συνταγή. Θα μας φτιάξει κριθαρότο με γαρίδες.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
100 γρ βούτυρο
10 γαρίδες
5 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
1 μικρή καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα κρεμμύδια μαζί με τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα μπλεντάρουμε και τα σουρώνουμε
2) σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες να τηγανιστουν ρίχνουμε και τα σκόρδα μαζί και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα
3) στο ίδιο τηγάνι βάζουμε βούτυρο και ρίχνουμε το κριθαράκι με λίγο νερό αλάτι πιπέρι και τον ζωμό από τις γαρίδες να βράσει και το παρακολουθούμε και ρίχνουμε λίγο λίγο νερό έως ότου είναι έτοιμο
2) σερβίρουμε βάζουμε το κριθαρότο μας και τοποθετούμε και τις γαρίδες μας και καλή μας όρεξη.