Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας ετοιμάσει μια συνταγή γι’ αυτούς που λατρεύουν τα θαλασσινά. Θα μας μαγειρέψει μυδοπίλαφο. Δοκιμάστε την συνταγή κι εσείς και απολαύστε την.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
2 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
2 καρότα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σκόρδα τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα και τα σοτάρουμε
2) ρίχνουμε μέσα και το ρύζι και το σωταρουμε λίγο κι αυτό ρίχνουμε μέσα και τρεις κούπες νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσει
3) στα δέκα λεπτά ρίχνουμε τον άνηθο και τα μύδια να βράσουν όλα μαζί για αλλά δέκα λεπτά πάντα κοιτάζουμε εάν θέλει επιπλέον νερό
4) μόλις είναι έτοιμο και έχει πιει όλο το νερό κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε και το βούτυρο μέσα το ανακατεύουμε και σερβίρουμε.