Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας ετοιμάζει συνταγή για μια νόστιμη πίτα. Θα μας φτιάξει πίτα με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
5 πατάτες κανονικές
6 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 πιπεριές Φλωρίνης
400 γρ φέτα
4 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το φύλλο
500 γρ αλεύρι
1 φλυτζάνι καφέ ξύδι
1 φλυτζάνι καφέ λάδι
Αλάτι
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
1) σε ένα ταψί βάζουμε τις πιπεριές καθαρισμένες από τους σπόρους να ψηθούν μόλις έχουν πάρει χρώμα τις βγάζουμε και τις κόβουμε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ
2) βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν οι πατάτες μόλις βράσουν τις λιώνουμε και τις βάζουμε στο μπολ
3) στο μπολ βάζουμε τα πράσα ψιλοκομμένα τον άνηθο τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και δύο αυγά την φέτα θρυμματισμένη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
4) φτιάχνουμε τώρα την ζύμη βάζουμε το αλεύρι το ξύδι το λάδι το αλάτι και λίγο νερό και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη
5) ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο και με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο
6) λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στρώνουμε επάνω το μείγμα μας από το μπολ ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το σκεπάζουμε το χαράζουμε και με τα δύο αυγά και λίγο νερό σε ένα μπολ τα χτυπάμε και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας μας ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από κάτω.