Λαχταριστή, μοναδική συνταγή μια πίτα με πράσα και γαλοπούλα, από τα χεράκια της μαμάς – σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.
Πρασόπιτα με γαλοπούλα και τυρί!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
Υλικά:
1/2 κιλό γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
1/2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φέτα χοντροκομμένη (Αν δεν την τρώνε τα παιδιά, τότε βάλτε κεφαλοτύρι)
4 αυγά
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
υλικά για τη ζύμη
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού, ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ, ξύδι
2 πρέζες αλάτι
νερό όσο πάρει μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα δάκτυλα
Συνταγή:
1. Σ’ ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση της πίτας και τα ανακατεύουμε καλα
2. Με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο, ενώ έχουμε χωρίσει τη ζύμη μας σε δυο ίσα μέρη, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί
3.Ρίχνουμε όλη τη γέμιση να πάει παντού στο ταψί
4. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι. Έπειτα την χαράζουμε σε κάθετες σειρές μόνο το επάνω φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας. Μόλις ψηθεί το φύλλο, η πίτα μας είναι έτοιμη!
Καλή όρεξη!