Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Νόστιμη και βελούδινη μπεσαμέλ

Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας φτιάχνει απλή και νόστιμη μπεσαμέλ όπου πηγαίνει πάνω  σε πολλά φαγητά.

Δοκίμασε την και πες μας εντυπώσεις!

Μπεσαμέλ

Υλικά

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 lt γάλα

λίγο τριμμ. ρεγκάτο

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά

2.Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.

3.Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.

4.Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Tips Προαιρετικά για περισσότερη νοστιμιά ανακάτεψε και τυρί ρεγκάτο!

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο